Verhalen
"Jong talent krijgt hier volop ruimte"

"Jong talent krijgt hier volop ruimte"

Leren, uitproberen en enthousiasmeren

Een frisse blik en een fikse dosis lef. Die twee kenmerken hebben goede trainees als geen ander, volgens Emma Rainford, Learning & Development consultant bij VodafoneZiggo.
"Ik heb gemerkt dat je bij VodafoneZiggo een streepje voor hebt als je vol creatieve ideeën zit waar je helemaal voor wilt gaan, maar ook als je durft door te pakken. Jonge mensen krijgen hier de kansen en verantwoordelijkheden die ze verdienen.

Voor mij was het traineeship de perfecte start van mijn carrière. Ik zat op de HR-afdeling en leerde al gauw dat je niet moet afwachten tot mensen jou een vraag stellen of dingen voorkauwen. Je moet juist zelf op zoek gaan naar een goed idee of een oplossing, dat uitwerken en mensen enthousiast maken. Op die manier komen dingen van de grond en kun je het verschil maken voor bijvoorbeeld je klanten of medewerkers. Zo heb ik zelf een filosofie rondom wellbeing en digitale tool vormgegeven voor medewerkers die hun persoonlijke energie beter willen managen. Dat werd zo'n succes dat ik mijn initiatief zelfs mocht presenteren bij Vodafone Group in Londen!

Uiteindelijk is het mij gelukt om na mijn traineeship door te stromen als programmamanager van een aantal talent & ontwikkelingsprogramma's, waaronder het traineeship. Mijn eigen enthousiasme kon ik op deze manier rechtstreeks delen met nieuwe trainees. Ik gaf hen tips, wees hen op kansen en koppelde hen aan collega's die konden helpen. Het grootste verschil tussen het traineeship en nu, is dat je tijdens het traineeship afgebakende projecten hebt. Na het traineeship heb je ook meerdere verantwoordelijkheden, waardoor je meerdere ballen tegelijkertijd hoog moet houden." Inmiddels houdt Emma zich bezig met de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers bij VodafoneZiggo. Na anderhalf jaar is zij namelijk benoemd tot Learning en Development Consultant. Emma wil graag nog een tip geven aan iedereen: “Zoek ook vooral zelf naar alle mogelijkheden en doe iets waar je echt energie van krijgt!”

Emma Rainford, afgestudeerde psycholoog, woont in Amsterdam. Ze is een muziek- en sportfanaat, geniet van een drankje op het terras of in de kroeg en gaat het liefst naar Azië of Italië elke zomer. Ze is altijd op zoek naar een uitdaging en zit nooit stil (letterlijk en figuurlijk).

Meer lezen over traineeships en vacatures?


Foto: Marieke Odekerken