Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Ziggo steunt NPO initiatief richting cultuursector

  26 november 2020

  De cultuursector heeft het zwaar. Daarom gaat de NPO het komende half jaar samen met de omroepen een podium bieden aan de door de coronacrisis getroffen culturele makers. Minister Ingrid van Engelshoven van Cultuur trekt 10 miljoen euro uit voor het actieplan van de NPO voor steun aan de cultuursector. Met het geld zet de NPO nieuwe programmering op en werkt het momenteel in samenwerking met de omroepen en belangenorganisaties aan een plan voor een breed cultuurplatform om makers en een breed publiek bij elkaar brengen. Bedoeld voor alle vormen van cultuur ‘van klassiek tot kleinkunst’ en voor ‘groot en klein’.

  De programma’s worden uitgezonden op de televisie- en radiozenders van de NPO. Het initiatief krijgt een grote aftrap op NPO 1, er wordt extra ruimte vrijgemaakt voor cultuur op NPO 2, op vrijdag- en zaterdagavond is een open podium op NPO 3 met verschillende artiesten en stijlen vanuit meerdere (kleinere) zalen in het land en NPO 2 extra zal tijdens primetime volledig in het teken staan van cultuur.

  Alle programma’s worden bovendien samengebracht binnen de NPO-app.

  Ziggo steunt NPO initiatief richting cultuursector
  De themazender NPO 2 extra is een van de zenders uit Movies & Series XL, het meest complete televisiepakket van Ziggo. Om zoveel mogelijk klanten te bereiken en makers en publiek zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen, heeft VodafoneZiggo besloten NPO 2 extra tijdelijk van 1 december tot 1 april 2021 toe te voegen aan TV Standaard. Hiermee kunnen alle digitale klanten op kanaal 222 thuis genieten van al het moois dat de Nederlandse cultuursector te bieden heeft. Per 8 december is de zender bovendien in HD te zien. Alle Ziggo-klanten kunnen NPO 2 extra in deze periode kijken via de gratis Ziggo GO app.

  Het initiatief wordt door de NPO ondersteund met een campagne op radio, tv, online, out-of-home en print (o.a. dagbladen).