Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Vodafone en The Next Web introduceren IoT Challenge

  24 mei 2018

  Vodafone en The Next Web organiseren samen een IoT Challenge. Dit project koppelt grote bedrijven die zoeken naar technologische oplossingen, aan startende ondernemers met frisse ideeën. Het Internet of Things (IoT) staat hierbij centraal.

  Verkeersstromen in kaart brengen, productieprocessen duurzamer maken en waterkwaliteit verbeteren. Zulke uitdagingen houden ondernemend Nederland bezig. Mobiele verbindingen tussen apparaten blijken hiervoor vaak de oplossing. De technologie achter het Internet of Things maakt dit mogelijk. Vodafone en The Next Web gaan samen op zoek naar oplossingen voor dit soort vraagstukken, door een IoT Challenge uit te schrijven.

  IoT Challenge

  Vodafone en The Next Web hebben een aantal bedrijven geselecteerd die met grote vraagstukken zitten. Tijdens de IoT Challenge kunnen start-ups en scale-ups zich melden met innovatieve oplossingen. Op basis van de inzendingen selecteren Vodafone en The Next Web begin september de winnende start-ups. Zij werken hun ideeën samen met het bewuste bedrijf en de specialisten van Vodafone uit. Vanaf december worden de oplossingen gepresenteerd.

  Oplossing

  Tijdens The Next Web Conference van vandaag maakte Vodafone bekend welke externe partners een 'challenge' hebben uitgeschreven. Onder andere Vitens, Politie Nederland, Facilicom Group, Heineken en de Efteling presenteerden een uitdaging waar start-ups uit de hele wereld een oplossing voor mogen bedenken. Zo zoekt Politie Nederland een oplossing voor milieucriminaliteit, door de kwaliteit van water uit de buurt te meten om erachter te komen in welke mate het grote publiek het water vervuilt. De Efteling zoekt een oplossing voor voorspellend onderhoud en het in kaart brengen van bezoekersstromen. Facilicom Group zoekt een oplossing voor een slimme rolstoelen en luchthaven-caddy's voor gehandicapte mensen.

  John van Vianen, Directeur Zakelijke Markt VodafoneZiggo over de samenwerking: “Bij het Internet of Things denk ik niet aan apparaten, sensoren, computers en systemen, maar aan mensen. Ik zie meteen voor me welke oplossingen ons dagelijks leven makkelijker maken. En ik ben trots dat Vodafone als innovatieve partij daarin elke dag weer het verschil kan maken. Samen met bedrijven en start-ups komen zo slimme oplossingen tot stand; the future is exciting. Ready?

  Mark Wiebes, Innovatiemanager bij Politie Nederland: “De politie vindt de aanpak van milieucriminaliteit belangrijk. Met deze challenge hopen wij een slimme oplossing te vinden voor het monitoren van waterkwaliteit, waarbij we ook de betrokkenheid van burgers willen stimuleren.”

  Over The Next Web

  The Next Web is een tech-mediabedrijf opgericht in 2006 en gelooft dat technologie de wereld een betere plek maakt. Naast het engageren met een 10M + tech-publiek op thenextweb.com, huisvesting van een gemeenschap van snelgroeiende tech start-ups, een technische hub TQ, bouwden ze in de loop van de jaren een van Europa's grootste technische conferenties. Daarnaast helpt hun nieuwste afdeling TNW X grote bedrijven en overheden om zich bezig te houden met het tech-ecosysteem. Van het helpen van de Koreaanse overheid, tot het aantrekken van bedrijven die de ambitie hebben om op te schalen naar Azië, tot het vinden van innovatieve start-ups die in staat zijn om innovatie-uitdagingen op te lossen van 's werelds toonaangevende bedrijven zoals Deloitte, Heineken, Springer Nature en SAP.