Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Thriller The Rook met Barry Atsma vanaf 1 juli exclusief bij Ziggo

  11 juni 2019

  Op maandag 1 juli, een dag na de première in de VS, start de supernatural thrillerserie The Rook exclusief bij Ziggo Movies & Series. Barry Atsma speelt Peter van Syoc in de thriller The Rook en is onderdeel van de cast die bestaat uit grote sterren als Emma Greenwell, Joely Richardson en Olivia Munn. De veelbelovende serie werd volledig opgenomen in Londen. De serie is exclusief voor Liberty Global ontwikkeld in samenwerking met entertainmentgigant Lionsgate voor Starz.

  Over The Rook

  The Rook speelt zich af in de toekomst en is losjes gebaseerd op de gelijknamige fantasy-thriller roman van Daniel O'Malley die in 2012 gepubliceerd werd. The Rook volgt Myfanwy Thomas, een jonge vrouw die bijkomt in de stromende regen op de Millennium Bridge in Londen, omringd door dode lichamen met rubberen handschoenen. Ze heeft geen idee wie ze is en hoe ze daar terecht is gekomen. Mede dankzij een door haarzelf geschreven briefje, komt ze erachter dat ze een hoge functie heeft bij Checquy, de geheime dienst van Groot-Brittannië voor mensen met paranormale gaven: “Dear you, if you’re reading these words, but you don’t remember writing them, then I’m afraid I’ve failed.” Om uit te vinden wie haar geheugen heeft gewist en waarom zij doelwit is, gaat Myfanwy (uitgesproken zoals in ‘Tiffany’) op zoek in de gevaarlijke en complexe wereld van de geheime dienst. Beetje bij beetje leert ze haar verontrustende verleden en haar speciale krachten kennen. Lukt het haar degenen die haar geheugen hebben gestolen te stoppen voor ze af kunnen maken waar ze aan begonnen zijn?

  Barry Atsma en internationale cast

  Myfanwy wordt gespeeld door Emma Greenwell uit True Blood en Shameless. Naast haar schitteren bekende acteurs als Joely Richardson (Nip/Tuck), Olivia Munn (The Newsroom), Adrian Lester (Primary Colors) en James D'Arcy (Dunkirk). Richardson speelt Lady Farrier, de mentor en bondgenoot van Myfanwy en hoofd van de Checquy. Munn speelt de rol van Monica Reed, een Amerikaanse inlichtingenofficier met subtiele bovennatuurlijke krachten die crasht in het Checquy-onderzoek naar de dood van haar vroegere geliefde. Barry Atsma vertolkt de rol van Peter van Syoc, een charmante en psychotische sleutelfiguur van een crimineel kartel dat bekend staat als The Lugat.

  In Nederland sleepte Atsma al diverse prijzen in de wacht, onder andere voor zijn rol in Loft, Mannenharten en Komt een Vrouw bij de Dokter. Maar ook in het buitenland is hij een gewaardeerd acteur, dat bewijzen de awards voor Beste Hoofdrol die hij onlangs in ontvangst mocht nemen voor zijn rol in de serie Bad Banks.