Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Laatste seizoen Game of Thrones in april exclusief bij Ziggo in première

  13 november 2018

  HBO heeft bekend gemaakt dat het laatste en achtste seizoen van Game of Thrones in april 2019 in première gaat.

  Het achtste seizoen heeft zes afleveringen. Een dag na de uitzending in Amerika is de eerste aflevering al exclusief in Nederland bij Ziggo te zien voor klanten met een Ziggo Movies & Series XL pakket. Daarna komt iedere week een nieuwe aflevering beschikbaar. De eerste zeven seizoenen van Game of Thrones zijn al on demand te zien met Movies & Series XL, Home of HBO®.

  Game of Thrones is een Amerikaanse televisieserie van HBO die sinds 2011 wordt uitgezonden. De serie is gebaseerd op de boeken uit de serie 'Het lied van ijs en vuur' van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin

  De serie heeft meerdere verhaallijnen en speelt zich vooral af in de Zeven Koninkrijken op het westelijke mythische continent Westeros, waar adellijke families strijden om de macht in het rijk. De Zeven Koninkrijken worden van het verre noorden gescheiden door de grote ijsmuur.

  De Muur wordt bemand door de Nachtwacht ("Night's Watch"), die het rijk beschermt tegen de gevaren achter de Muur.

  Het andere gedeelte van de serie speelt zich af op het oostelijke continent Essos, waar drakenmoeder Daenerys Targaryen een weg probeert te vinden naar haar koningschap in Westeros. Huis Targaryen regeerde bijna 300 jaar over de Zeven Koninkrijken, totdat Aerys II Targaryen "De Krankzinnige" door een verbond van Huis Baratheon, Huis Stark, Huis Arryn, Huis Tully en Huis Lannister werd afgezet en gedood. Robert Baratheon (Mark Addy) werd de nieuwe koning. Na de dood van Aerys II Targaryen vluchtten zijn jongste kinderen, Viserys (Harry Lloyd) en Daenerys (Emilia Clarke), naar Essos, het oostelijke continent.

  Game of Thrones is een ongekend succes en heeft honderden awards gewonnen. De serie kan ook in Nederland rekenen op heel veel fans, die massaal uitkijken naar het laatste seizoen.

  www.ziggo.nl/got