Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Ook Serie A en FA Cup komende jaren op Ziggo Sport

  3 augustus 2018

  Ziggo Sport heeft, voor de komende drie seizoenen, de uitzendrechten verworven van de Italiaanse voetbalcompetitie, de Serie A. Tevens zal de Engelse beker, de FA Cup, drie seizoenen lang te volgen zijn.

  Dit betekent dat er vanaf de start van de competities in augustus dit voetbalseizoen maar liefst drie Europese topcompetities kunnen worden gevolgd door klanten van Ziggo en abonnees van Ziggo Sport Totaal. Naast de Italiaanse Serie A beschikt Ziggo Sport al over de rechten van de Engelse Premier League en de Spaanse La Liga. Net als afgelopen jaar worden ook de Belgische, Portugese en Schotse competitie op de voet gevolgd.

  Will Moerer, directeur van Ziggo Sport is verheugd dat de Serie A weer via Ziggo Sport te volgen is: “De Italiaanse Serie is met de transfer van Ronaldo naar Juventus en die van Justin Kluivert naar AS Roma weer een stuk interessanter geworden. De Serie A herbergt ineens vijf internationals: Stefan de Vrij, Marten de Roon, Kevin Strootman, Hans Hateboer en nu dus ook Kluivert. Het aankopen van de FA Cup wedstrijden versterkt onze voetbalprogrammering in de weekenden dat er geen Premier League voetbal op het programma staat.”

  Ook UEFA Champions League op Ziggo Sport 
  Vanaf augustus zendt Ziggo Sport naast de internationale voetbalcompetities ook de UEFA Champions League uit. Tijdens de groepsfase zal Ziggo Sport, de gratis sportzender voor alle abonnees van Ziggo, naast een live wedstrijd om 19:00 uur, vanaf 21:00 uur een schakelprogramma uitzenden. Daarin wordt geschakeld tussen de doelpunten en de grootste kansen op de diverse velden. Ook zijn hoogtepunten te zien van de wedstrijd die op dat moment live op Veronica wordt uitgezonden. Vanaf de achtste finales zal er per speelavond telkens een live wedstrijd worden uitgezonden. Na afloop van iedere speelronde zendt Ziggo Sport van alle wedstrijden ook nog de hoogtepunten uit.

  Voor abonnees van Ziggo Sport Totaal blijft het mogelijk om naast het schakelprogramma zelf te bepalen naar welke wedstrijd men wil kijken. Per speelavond zullen meerdere wedstrijden (vijf) gelijktijdig worden aangeboden. Ziggo Sport Totaal is te verkrijgen bij nagenoeg alle distributeurs van Nederland.

  EK- en WK kwalificatieduels|
  Ziggo Sport heeft ook de uitzendrechten voor:

  • De kwalificatiewedstrijden voor Euro 2020 en het WK 2022. Alle wedstrijden van het Nederlands Elftal zijn in samenvatting te zien. 

  • De Nations League. Deze competitie voor landenteams begint in het najaar van 2018. Het landentoernooi bestaat uit vier divisies, ingedeeld op basis van de Europese coëfficiëntenranglijst. Vier landen kunnen zich door goed te presteren in de Nations League plaatsen voor het EK 2020. 

  CR7