Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Op 15 april start het laatste seizoen van Game of Thrones, alleen bij Ziggo

  14 januari 2019

  Na bijna anderhalf jaar wachten is het zover. Het aftellen naar het laatste seizoen van de internationale hitserie Game of Thrones is begonnen. Op 15 april start het laatste en achtste seizoen, een dag na de start in Amerika.  In Nederland exclusief te zien bij Ziggo Movies & Series L en XL, Home of HBO® . 

  Het achtste seizoen telt zes afleveringen. Game of Thrones heeft honderden awards gewonnen en heeft miljoenen fans over de hele wereld. Game of Thrones is één van de populairste series van het moment - zo niet de populairste serie ooit.

  Game of Thrones
  Game of Thrones is een Amerikaanse televisieserie van HBO die sinds 2011 wordt uitgezonden. De serie is gebaseerd op de boeken uit de serie 'Het lied van ijs en vuur' van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. De serie heeft meerdere verhaallijnen en speelt zich vooral af in de Zeven Koninkrijken op het westelijke mythische continent Westeros, waar adellijke families strijden om de macht in het rijk. De Zeven Koninkrijken worden van het verre noorden gescheiden door de grote ijsmuur. De Muur wordt bemand door de Nachtwacht ("Night's Watch"), die het rijk beschermt tegen de gevaren achter de Muur. Het andere deel speelt zich af op het oostelijke continent Essos, waar drakenmoeder Daenerys Targaryen een weg probeert te vinden naar haar koningschap in Westeros. Huis Targaryen regeerde bijna 300 jaar over de Zeven Koninkrijken, totdat Aerys II Targaryen "De Krankzinnige" door een verbond van Huis Baratheon, Huis Stark, Huis Arryn, Huis Tully en Huis Lannister werd afgezet en gedood. Robert Baratheon (Mark Addy) werd de nieuwe koning. Na de dood van Aerys II Targaryen vluchtten zijn jongste kinderen, Viserys (Harry Lloyd) en Daenerys (Emilia Clarke), naar Essos, het oostelijke continent.

  Nederlandse acteurs
  Ook Nederlandse acteurs zijn te zien in de succesvolle serie. Carice van Houten schittert als Melisandre, de rode priesteres, in het tweede tot en met het zevende seizoen. Michiel Huisman speelt in het vierde seizoen Daario Naharis, de nieuwe bondgenoot van Daenerys. De Nederlanders Mishaël Lopes Cardozo en Allon Sylvian hebben beiden een kleine rol, ieder in één aflevering van het vijfde seizoen.

  Alleen bij Ziggo
  In Nederland zijn alle seizoenen van Game of Thrones on demand te zien met Ziggo Movies & Series L en XL, Home of HBO® .Het nieuwste seizoen is in Nederland alleen te zien bij Ziggo. De eerste aflevering van seizoen 8 is vanaf 15 april 2019 te zien, een dag na de start in Amerika. Iedere week volgt een nieuwe aflevering. Ga naar ziggo.nl/got voor meer informatie.