Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Overwinning van Max Verstappen trekt ruim 1,8 miljoen kijkers op Ziggo Sport

  18 november 2019

  De Grand Prix van Max Verstappen in Brazilië was zondag het best bekeken programma van Nederland: de race trok ruim 1,8 miljoen kijkers op Ziggo Sport (Select). Ter vergelijking: naar de GP van Mexico keken 1,6 miljoen mensen. Evenals in Mexico startte Max vanaf pole position maar dit keer ging het hem beter af. Na één ronde lag hij al een dikke seconde voor op zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Hij wist op indrukwekkende wijze de race te winnen.

  "Wat een heerlijke race, ik heb ervan genoten. Vooral de manier waarop was geweldig, dat kon bijna niet beter", riep Max over de boordradio na zijn derde zege van het jaar. "Als team hebben we het geweldig gedaan", vervolgde Verstappen in een interview met Ziggo Sport. "Lewis Hamilton stopte steeds één ronde eerder dan ik, dus we moesten onze stops perfect uitvoeren. Ik had twee keer een goede inhaalactie op hem, dus dat bracht ons steeds weer terug aan de leiding. Van daaruit kon ik de race controleren."

  Ziggo GP Live

  Tijdens de GP van Oostenrijk en Mexico kwamen duizenden fans naar de Ziggo Dome om de race met Max te volgen. Ziggo organiseerde deze events met als hosts Jack van Gelder en Rob van Gameren. De racefans konden de race via een mega groot scherm volgen. Het succes van beide events laat zien dat F1/ sportliefhebbers het waarderen om sport samen te beleven.

  De groei van Formule 1 op Ziggo Sport

  Ziggo Sport is de thuisplek van Formule 1-liefhebbers, waar het duo Jack Plooij en Olav Mol al jarenlang verslag doet vanuit iedere pitstraat. Door de populariteit van Max Verstappen werd twee jaar geleden het Formule 1 Café op vrijdagavond geïntroduceerd en daarmee ontstond een heus ‘raceweekend’ op Ziggo Sport. Na de populaire simulatierace Ziggo eBattle is dit een volgende unieke ervaring die Ziggo biedt bovenop de zenderprogrammering.

  Lees meer over het sport- en entertainment-aanbod van Ziggo