Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  ‘Roam Like at Home’ voor alle Vodafone-klanten

  25 april 2017

  Vodafone gaat verder dan roaming regulering met extra landen in het aanbod

  Vanaf 1 juni kunnen alle Vodafone-klanten die op reis zijn in de EU hun abonnement gebruiken zonder extra kosten. Dit principe heet ‘Roam Like at Home’. Hiermee voldoet Vodafone aan de nieuwe Europese roaming regulering die vanaf 15 juni ingaat. Vodafone liep al vooruit op deze wetgeving met meerdere ‘Roam Like at Home’-abonnementen in 2016. Nu geldt dit voordeel voor álle abonnementen en prepaid bundels, voor bestaande en nieuwe klanten. 

  Vanaf deze zomer kunnen alle Vodafone-klanten net zo onbezorgd appen aan de Spaanse kust als in Scheveningen. Per 1 juni zijn minuten, sms’jes en eventuele GB’s binnen de bundel zonder extra kosten te gebruiken voor klanten op vakantie of zakenreis in de EU. Zij hoeven hiervoor verder niets te doen, het wordt automatisch ingesteld. Klanten met een abonnement krijgen er zelfs nog enkele landen bij, zoals Zwitserland, Albanië en Turkije. 

  “Het mobiele dataverbruik van onze klanten neemt elk jaar toe, zo ook in het buitenland. Bij Vodafone houden we daar rekening mee. Zo pasten we vorig jaar al een aantal van onze abonnementen hierop aan”, zegt Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt bij VodafoneZiggo. “Nu kunnen ál onze klanten genieten van de nieuwe tarieven. Met de zomervakantie voor de deur is dat een mooi vooruitzicht.” 

  Voor als je wel héél veel in het buitenland zit
  Vodafone past een Fair Use Policy (FUP) toe om misbruik van verbruik in het buitenland te voorkomen. Dus pak je elke dag de Thalys of ben je van plan in het zonnige zuiden te gaan wonen? Dan kan het zijn dat de FUP in werking treedt. Lees hier meer over de FUP. 

  Vodafone past de tarieven aan voor zowel consumenten als zakelijke klanten. Voor bellen en sms’en vanuit Nederland naar buitenlandse nummers worden de tarieven niet aangepast, die blijven gelijk. Vanaf vandaag worden klanten op de hoogte gebracht. Meer informatie over eventuele wijzigingen die zullen plaatsvinden en de lijst met landen: www.vodafone.nl/opreisindeeu/.