Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Vodafone hoogste score van Nederland in gebruikerstest ‘EK voor mobiele netwerken’

  7 mei 2020

  Connect Magazine heeft dit jaar het 'EK voor mobiele netwerken' georganiseerd, in samenwerking met het gerenommeerde bureau Umlaut. Het is een knipoog naar het afgelaste voetbaltoernooi. Ons netwerk behaalde daarin qua gebruikerservaring de hoogste Nederlandse score, gebaseerd op dekkingsgraad, downloadsnelheid en reactiesnelheid (latency). In Europa behaalde ons netwerk de tweede plek, net achter Telia uit Zweden.

  Connect Magazine bedacht een zogenoemde 'one-off' netwerktest als knipoog naar het – helaas – afgelaste Europese Kampioenschap Voetbal. Aan het EK hadden normaalgesproken 28 landen deelgenomen. In deze landen is onderzocht hoe netwerk presteert op de onderdelen dekkingsgraad, downloadsnelheid en reactiesnelheid. Hierbij scoorde Vodafone het hoogst in Nederland. In Europa kwam het als tweede uit de bus van de in totaal 94 geteste mobiele netwerken in deze landen.

  Meting via crowdsourcing
  Voor de vergelijking maakten de onderzoekers gebruik van een crowdsourcing meetmethodiek, die op de achtergrond draait van smartphones. Via deze methodiek worden gegevens van klanten die daar toestemming voor hebben gegeven, automatisch doorgestuurd via de mobiele data. Het onderzoek richtte zich specifiek op dekking, bandbreedte en latency, oftewel de reactietijd. Het is dus geen volwaardige netwerktest. Dat Vodafone hier als beste uitkomt met dekking en latency is echter goed nieuws voor Vodafone klanten.

  Vodafone ziet deze uitkomsten dan ook als compliment en aanmoediging om aan de hoge eisen van klanten te blijven voldoen. Aansluitend op de recente introductie van 5G in Nederland, blijft het daarom investeren in onderhoud, modernisering en onderzoek naar technologie van de toekomst.

  Lees de resultaten op: https://www.connect.de/vergleich/mobilfunk-anbieter-vergleich-europa-2020-3200746-8740.html