Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Vodafone biedt klanten verkeersslot voor mobieltje

  17 juli 2017

  De SafeDrivePod is nu via Vodafone ook beschikbaar voor consumenten. Dit is een 'veiligheidsslot' voor de mobiele telefoon. SafeDrivePod blokkeert alle tekstfuncties van de smartphone zodra je rijdt, waardoor je in de auto of op de fiets niet afgeleid wordt door je smartphone. Dit apparaat bestaat uit een zender ter grootte van een muntstuk dat eenmalig wordt gekoppeld aan de smartphone. SafeDrivePod biedt een totaaloplossing voor de auto én de fiets voor Android en iOS. Het hulpmiddel is sinds 2016 al beschikbaar voor leasebedrijven en verzekeraars.

  Werking SafeDrivePod
  De SafeDrivePod detecteert of de gebruiker sneller dan 10 kilometer per uur (of 7 km per uur op de fiets) rijdt en zorgt ervoor dat de smartphone automatisch op slot springt. Alleen handsfree bellen en navigatie-apps zijn mogelijk. Zodra de gebruiker dit telefoonslot probeert te omzeilen, registreert het systeem dat en gaat er een waarschuwing per e-mail naar de gebruiker en naar de eigenaar. Het is handig voor leaserijders en beroepschauffeurs maar bijvoorbeeld ook voor ouders die de auto uitlenen aan de kinderen. Of voor ouders van kinderen die naar de middelbare school fietsen. Pas als de gebruiker 20 seconden stil staat springt het slot er automatisch weer vanaf.

  Slimme zender in dashboard
  SafeDrivePod heeft een aantal belangrijke verschillen ten opzichte van vergelijkbare apps en functionaliteiten. Voor een sluitende oplossing is er naast zulke apps, altijd een aanvullend apparaat nodig. SafeDrivePod gebruikt daarvoor een zender die in het dashboard wordt gelegd of onder het zadel van de fiets geplakt. Hierdoor schakelt de smartphone automatisch uit, zonder dat de gebruiker hier iets voor hoeft te doen. Daarnaast kan de gebruiker SafeDrivePod niet zomaar uitzetten zonder dat iemand het merkt. De werkgever of ouder krijgt hierover een bericht. Tot slot moet er bij veel apps een koppeling worden gemaakt met bluetooth van de auto, waardoor de app alleen bruikbaar is in de auto en niet op de fiets. SafeDrivePod biedt met de zender juist een totaaloplossing voor auto én fiets en zorgt voor meer veiligheid.

  Smartphone-gebruik gevaar voor verkeersveiligheid
  Fietsers en automobilisten die méér aandacht hebben voor hun mobiele telefoon dan voor het verkeer om zich heen, vormen een groeiend gevaar op de weg. Uit recente verkeersveiligheidsonderzoeken van het ministerie van Infrastructuur en Milieu blijkt een sterke toename van verkeersongevallen door het gebruik van de smartphone in het verkeer. Ook stijgt het aantal verkeersdoden voor het eerst sinds jaren mede als gevolg van afleiding door de smartphone.

  Waarom Vodafone kiest voor SafedrivePod
  Vodafone kiest voor een samenwerking met SafeDrivePod en niet voor het ontwikkelen van een eigen toepassing, omdat SafeDrivePod zich als goed werkende oplossing heeft bewezen en partner is van Veilig Verkeer Nederland.

  Martin de Jong, directeur Maatschappelijke Waarde van VodafoneZiggo: "Iedereen moet in staat zijn om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen. Voor mensen die het lastig vinden om zich niet te laten afleiden door hun smartphone als ze autorijden of op de fiets zitten, is de SafeDrivePod op dit moment een van de beste oplossingen."

  Paul Hendriks, directeur SafeDrivePod: "SafeDrivePod wordt al gebruikt door leasebedrijven en verzekeraars die hun schadelasten willen beperken en komt via Vodafone nu ook beschikbaar voor consumenten. Wij verheugen ons op de samenwerking."

  De Vodafone SafeDrivePod is vanaf 7 juli beschikbaar via het online innovatie platform www.vodafone.nl/plazavoor 54,95 euro (eenmalig) en 2 euro per maand voor 2 jaar.