Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Vodafone en The Next Web presenteren Final Event IoT Challenge

  23 november 2018

  Gisteren vond het Final Event van de Vodafone TNW IoT Challenge 2018 plaats. Negen start-ups en scale-ups presenteerden bij de Tech Hub TQ in Amsterdam de pilot resultaten, samen met de opdrachtgevende partners. Vodafone en The Next Web startten op 24 mei de Vodafone TNW IoT Challenge. Een project dat grote bedrijven, die op zoek zijn naar technologische oplossingen, koppelt aan startende ondernemers met frisse ideeën op het gebied van IoT. Vodafone en The Next Web kijken terug op een succesvol programma.

  Tijdens de Challenge zijn door startende ondernemers nieuwe Internet of Things toepassingen ontwikkeld voor serieuze vraagstukken van gevestigde partijen. Er werd meegedacht over vraagstukken als electriciteitsfraude (Stedin), watervervuiling (De Politie), ouderen aanzetten tot meer beweging (Health Hub Utrecht), Wachtrijen verkorten voor attracties (De Efteling) en het tracken van bierkratjes (Heineken).

  Partnerships
  De partners en start-ups die samen werkten aan de perfecte oplossingen voor deze cases zijn: Damen, de Efteling (2 challenges), Facilicom Group, Health Hub Utrecht, Heineken, Politie Nederland, SHV Energy en Stedin. De start-ups waarmee de partners samenwerkten zijn: Counterest, Flicq, Netop Technology, Semiotic Labs, Solder Creative, Tanktastic, Undagrid, Sodaq en Magnea.

  Over The Next Web
  The Next Web (TNW) is een tech-mediabedrijf met een focus op Generation T. TNW helpt hen het meeste uit technologie te halen door hen te informeren via opmerkelijke verhalen en inzichten, en door ze samen te brengen via buitengewone evenementen en werkruimten. Daarnaast specialiseert TNW's innovatieteam TNW X zich in het samenbrengen van partijen in het tech-ecosysteem om samenwerkingen en innovatie te initiëren.