Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Wethouder Sven de Langen bezoekt VodafoneZiggo voor een Experience Day

  8 februari 2018

  De Rotterdamse wethouder van Onderwijs, Jeugd en Zorg Sven de Langen bezocht vandaag het kantoor van VodafoneZiggo in Rotterdam om een Experience Day bij te wonen. Tijdens deze maandelijkse sessies maken kinderen kennis met technologie zoals kabelstrippen en programmeren en volgen zij workshops uit het lesprogramma Online Master. 

  Jaarlijks verwelkomt VodafoneZiggo op verschillende vestigingen door heel het land ongeveer 2000 leerlingen voor een Experience Day. De Experience Days zijn gericht op leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs en vormen een speelse manier om een kijkje te nemen in de technische keuken van VodafoneZiggo. VodafoneZiggo vindt het belangrijk dat jongeren zo vroeg mogelijk kennismaken met technische en digitale vaardigheden die passen bij deze tijd en de toekomst. In geval van de Experience Days wordt nauw samengewerkt met JINC. JINC zorgt dat leerlingen uit wijken met sociaaleconomische achterstand meer inzicht krijgen in de arbeidsmarkt én in hun eigen talenten.

  Sven de Langen, wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg in Rotterdam: “Experience Day is een mooi initiatief om jongeren vertrouwd te maken met de mogelijkheden van technologie en programmeren. Er is ontzettend veel werk in de techniek en technologie en het is goed dat jongeren die daar affiniteiten mee hebben, dat kunnen ontdekken.”

  Techniekpact Rotterdam
  In oktober 2017 is het Rotterdams Techniek en Technologie Pact getekend door verschillende partners in de stad. Door middel van dit pact proberen de partners jongeren op een vroege leeftijd te interesseren voor het kiezen voor Techniek en Technologie. Tevens streven de partners er naar om de doorstroom naar deze opleidingen gemakkelijk te maken, de juiste docenten aan te bieden en een goede samenwerking met het bedrijfsleven te realiseren. Zodoende is een initiatief als de Experience Day een mooie invulling van het pact. 

  Marieke Dekker, Directeur External Affairs VodafoneZiggo: “De wereld wordt steeds digitaler en de ontwikkelingen gaan razendsnel. Daarom is het essentieel dat we jongeren voorzien van de juiste digitale bagage. Bij VodafoneZiggo dragen wij hier door middel van verschillende initiatieven en de inzet van honderden collega’s graag een steentje aan bij.” We kijken graag samen met andere partijen, zoals in het Rotterdamse Techniekpact, hoe we zoveel mogelijk jongeren kunnen bereiken om hen de vaardigheden van deze tijd en de toekomst te kunnen bijbrengen. 

  Online Masters
  Recent ontwikkelde VodafoneZiggo ook het interactieve lesprogramma Online Masters (https://online-masters.nl/), met medewerking van ECP/ Veiliginternetten.nl en verschillende experts. Vier onderwerpen staan daarbij centraal: de digitale wereld, creatief en vaardig online, veilig online en bewust online. Daarnaast werkt VodafoneZiggo samen met de TU Delft om ook leerkrachten de vaardigheden van deze tijd, zoals programmeren, toe te passen in het onderwijs. 

  Met deze verschillende initiatieven wilt VodafoneZiggo dat jongeren vaardig, veilig en op een bewuste manier omgaan met de nieuwe mogelijkheden door technologie en dat zij zich laten inspireren voor techniek en voor wat techniek voor hen en de samenleving kan betekenen. Scholen of andere organisaties die meer willen weten over deze activiteiten kunnen contact opnemen met VodafoneZiggo.