Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Ziggo reikt straatprijs uit in Zutphen om de komst van Gigabit te vieren

  De winnaar én negen Ziggo-buren ontvangen compleet Smart Home pakket

  26 maart 2021

  Eerder deze maand kondigde Ziggo de uitrol van gigabitsnelheden in Zutphen aan op haar GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo. Om te vieren dat Zutphenaren nu toegang hebben tot het netwerk van de toekomst, ging Ziggo vandaag bij de winnaar van de straatprijs langs met een compleet Smart Home pakket. En dat niet alleen: ook negen buren die in het bezit zijn van een Ziggo-abonnement ontvingen deze set.

  Familie Oosterhuis neemt de straatprijs - volledig coronaproof - in ontvangst

  Inwoners van Zutphen konden zich tot en met 21 maart voor de straatprijs aanmelden. Hiervoor moesten zij zich inschrijven via ziggo.nl/straatprijs. Vervolgens is er aan de hand van een loting een winnaar uit de bus gekomen. Vandaag nam de winnende familie Oosterhuis de prijs in ontvangst, die bestaat uit een Smart Home pakket met Google Home Mini, Ring videodeurbel, Philips Hue starterset en Anna slimme thermostaat. Daarnaast werden de negen dichtstbij wonende buren met een Ziggo-abonnement verrast met dezelfde prijs.

  Smart Home
  Doordat steeds meer (huishoudelijke) apparaten, zoals een deurbel of lampen, worden aangesloten op het internet worden huizen steeds slimmer. Het huis van de toekomst levert daardoor voor de bewoner(s) vooral meer veiligheid, energiebesparing en gemak op. Met gigabitsnelheden van Ziggo zijn klanten hier nu en in de toekomst volledig op voorbereid.

  Klaar voor de toekomst
  De Gelderse gemeente is klaar voor de toekomst met het GigaNet van Vodafone en Ziggo. Vanaf 9 maart biedt Ziggo in één klap razendsnel internet aan meer dan 22.000 huishoudens en bedrijfspanden in Zutphen, wat downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde mogelijk maakt.

  Netwerk investeringen
  Afgelopen jaar werd het vaste netwerk van Ziggo in Zutphen technisch voorbereid op gigabit-internet. Ziggo-monteurs plaatsten bij huisaansluitingen meer dan 33.000 nieuwe connectoren en vervingen ruim 3080 aansluitkabels in ruim 1760 straatkasten. Bij elkaar meer dan 3 kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales. Dankzij deze vernieuwingen wordt supersnel internet niet per straat of wijk beschikbaar, maar sluit Ziggo in één keer hele steden of regio's aan.

  Meer weten over ons Giga-pakket? Lees hier meer.

  Lees hier meer over GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo.