VodafoneZiggo.nl gebruikt cookies, door deze site te gebruiken accepteert u ons cookiebeleid.
Verhalen

Leren in het land der blinden

Slechtzienden maken collega's bewust

Hoe is het om blind te zijn? Een groep collega's van VodafoneZiggo beleefde het tijdens een sessie van stichting MuZIEum. Twee slechtzienden gaven een rondleiding door de belevingswereld van mensen die weinig tot niets zien. "Een eye opener", aldus de deelnemers.

Het muZIEum is een belevingsmuseum in Nijmegen, waar je verschillende ervaringen ondergaat die jou leren hoe je als blinde of slechtziende je weg vindt. Dat gebeurt zowel buiten, met een route die je met blinddoek aflegt, als binnen, waar je met een blindenstok plus gids door een donkere ruimte beweegt en taken uitvoert.

Deze keer waren de gidsen van muZIEum neergestreken bij VodafoneZiggo op kantoor. Daar kregen de deelnemers een korte inleiding over de belevingswereld van slechtzienden, waarna ze zelf aan de slag mochten. Ze kregen een virtual reality-bril op, die ongeveer hetzelfde zicht geeft als dat van iemand met staar. Vervolgens moesten ze een tekst lezen en een opdracht doen op hun telefoon. "Dan kom je er meteen achter hoe enorm lastig het is om alleen al een bestemming in te typen via Google Maps", zei een deelnemer. "En dan ben je nog niet eens op pad."

In deze video is te zien én te horen hoe de doelgroep de sessie beleefde en waarom VodafoneZiggo dit soort activiteiten belangrijk vindt.

Lees meer over het diversiteitsbeleid van VodafoneZiggo.