Verhalen
"Ondernemerschap wordt dubbel en dwars beloond"

"Ondernemerschap wordt dubbel en dwars beloond"

Big data omtoveren tot bruikbare informatie

Jochem van Kats, data scientist bij VodafoneZiggo, kan uit grote bergen gegevens het antwoord op de vraag filteren voor welke klanten de combinatie tussen Vodafone- en Ziggo-producten aantrekkelijk is.

"Die informatie helpt ons bedrijf bij het maken van de juiste beslissingen over de business. De ene dag help ik marketeers bij het selecteren van de juiste klanten voor hun campagnes, de andere dag analyseer ik welke factoren de hoogste klanttevredenheid opleveren. Leuk, die afwisseling en relevantie!"

"Mobiele netwerken fascineren mij, ik wil graag weten hoe dat allemaal werkt", zegt Jochem. "Daarnaast ben ik enthousiast over wat techniek de samenleving kan brengen. Meerdere technische bedrijven trokken mij aan, maar de bedrijfscultuur en de internationale insteek van VodafoneZiggo gaven voor mij de doorslag om daar te starten als trainee. Binnen drie jaar heb ik uiteenlopende hoeken van het bedrijf leren kennen: Technology, Finance en Strategy." 

"Ik vind het gaaf dat VodafoneZiggo proactief gedrag waardeert bij jonge collega's. Ondernemerschap wordt dubbel en dwars beloond. Mede daardoor heerst er een gezonde onrust onder de medewerkers om altijd nieuwe kansen te verkennen."

Jochem van Kats studeerde informatiekunde, informatica en business informatics in Nederland en Australië. Hij heeft een eigen bedrijf, houdt van reizen en brengt graag tijd door met vrienden. Ook springt hij regelmatig op de racefiets. Hij werkt als data scientist bij VodafoneZiggo.

Meer weten over VodafoneZiggo als werkgever?

Foto: Marieke Odekerken