Quotes over 5G

5G heeft de toekomst en brengt ondernemers, consumenten, bedrijven en steden dichter bij elkaar. Vier uitspraken over de kansen van 5G.

Jeroen Hoencamp, CEO VodafoneZiggo:
"Met de introductie van 5G investeert VodafoneZiggo in de digitale en economische ontwikkeling van Nederland," aldus Hoencamp, "Via het krachtige GigaNet bieden we in 2021 heel Nederland supersnel internet met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde via het vaste netwerk, zonder te graven. Met toevoeging van 5G willen we Nederland de beste vaste én mobiele digitale infrastructuur ter wereld bieden en zorgen voor nieuwe verbondenheid." Dit helpt om essentiële innovaties aan te jagen op het gebied van augmented reality (AR), virtual reality (VR) en artificiële intelligentie (AI). Denk daarbij aan het populaire VR-gamen, operaties op afstand en het stroomlijnen van industriële processen en het aanjagen van innovaties.

John Zijlmans, general manager van Ericsson:
"We zijn enthousiast over de 5G-pilots. Vooral vanwege de unieke samenwerking, het innovatieve karakter en toepassing in de Nederlandse situatie. Dat we als Ericsson al internationale ervaring hebben met het bouwen van 5G-netwerken, zal zeker van pas komen om tot specifieke oplossingen te komen voor VodafoneZiggo. Daarom zijn we trots op onze bijdrage aan deze sprong voorwaarts met inzet van onze kennis en allernieuwste technologie."

Stijn Steenbakkers, wethouder Economie, Brainport, Onderwijs en Innovatie van de gemeente Eindhoven:
"Als hightech-stad Eindhoven zijn we ervan overtuigd dat 5G-technologie een waardevolle bijdrage levert aan onze samenleving. Daarom hebben wij met het Rijk een ambitie uitgesproken voor een regio-brede 5G-pilot. Wij zijn blij dat er zo veel enthousiasme van de partijen komt voor de maatschappelijke innovaties."

Eben Albertyn, directeur Technologie VodafoneZiggo: "5G is zonder enige twijfel het belangrijkste netwerk van de nabije toekomst. We moeten ruim baan bieden aan deze toekomstige technologie, anders lopen we straks als Nederland achter de feiten aan."