5G: waar gaat dat heen?

De techniek van 5G scheurt in volle vaart richting de toekomst. VodafoneZiggo legt uit welke mijlpalen we al gepasseerd zijn en schetst de route naar het eindpunt.

De komst van 5G wakkert bij sommigen de discussie aan over de risico's van straling. Daarom zetten we enkele feiten op een rij.

blog - 3 min

Lees dit verhaal

Meer weten?

Volg ons ook op LinkedIn en Twitter en blijf op de hoogte van nieuws, achtergronden en aankomende edities van ons magazine.

2 min

Connect De weg naar 5G

Quotes over 5G

5G heeft de toekomst en brengt ondernemers, consumenten, bedrijven en steden dichter bij elkaar. Vier uitspraken over de kansen van 5G.

Jeroen Hoencamp, CEO VodafoneZiggo:
"Wij werken hard aan het netwerk van de toekomst, zowel vast als mobiel. Daarom doen we, samen met andere partijen en ondernemers, pilots in Groningen waar we met simulaties nieuwe technieken zoals netwerk-slicing en edge computing uitwerken. Ook in Eindhoven zijn interessante plannen in voorbereiding, bijvoorbeeld met virtual reality."

John Zijlmans, general manager van Ericsson:
"We zijn enthousiast over de 5G-pilots. Vooral vanwege de unieke samenwerking, het innovatieve karakter en toepassing in de Nederlandse situatie. Dat we als Ericsson al internationale ervaring hebben met het bouwen van 5G-netwerken, zal zeker van pas komen om tot specifieke oplossingen te komen voor VodafoneZiggo. Daarom zijn we trots op onze bijdrage aan deze sprong voorwaarts met inzet van onze kennis en allernieuwste technologie."

Stijn Steenbakkers, wethouder Economie, Brainport, Onderwijs en Innovatie van de gemeente Eindhoven:
"Als hightech-stad Eindhoven zijn we ervan overtuigd dat 5G-technologie een waardevolle bijdrage levert aan onze samenleving. Daarom hebben wij met het Rijk een ambitie uitgesproken voor een regio-brede 5G-pilot. Wij zijn blij dat er zo veel enthousiasme van de partijen komt voor de maatschappelijke innovaties."

Eben Albertyn, directeur Technologie VodafoneZiggo: "5G is zonder enige twijfel het belangrijkste netwerk van de nabije toekomst. We moeten ruim baan bieden aan deze toekomstige technologie, anders lopen we straks als Nederland achter de feiten aan."

VZ

VodafoneZiggoVodafoneZiggo

Share this article