Gigabit Utrecht

Utrechtse wijk krijgt primeur met Gigabit-snelheden

Over het initiatief
Voortgang

VodafoneZiggo heeft de ambitie om vanaf 2020 Nederland over te schakelen op een vernieuwd netwerk dat klaar is voor Gigabit-snelheden (meer dan 1.000 Megabit per seconde). Met deze investering in haar mobiele, glasvezel- en coaxnetwerken kan VodafoneZiggo de explosieve groei in bandbreedte en snelheid in de komende jaren ruim opvangen. De Utrechtse wijk Oog in Al kreeg de primeur: 20 huishoudens en bedrijven probeerden het supersnelle internet via de kabel enkele maanden uit.

Vanaf 2020 krijgt heel Utrecht als eerste stad in Nederland dit razendsnelle internet via de kabel. Dat maakte CEO Jeroen Hoencamp bekend tijdens de opening van het nieuwe centrale kantoor van VodafoneZiggo in hartje Utrecht. "Momenteel zijn we bezig om ons gehele netwerk te digitaliseren. Niet voor niets stoppen we, in fases, met analoge televisie", zegt Jeroen Hencamp. "Docsis 3.1 is de nieuwe standaard voor de kabel." Een proeftraject in de Utrechtse wijk Oog in Al verliep positief. "Binnen het netwerk van de toekomst raken mobiele en vaste verbindingen dichter op elkaar aansluiten. Films, video's, muziek en foto's kun je straks downloaden, uploaden en streamen in recordtempo. Dat biedt ongekende nieuwe mogelijkheden. We beginnen met Gigabit in Utrecht en de rest van Nederland volgt."

Lees meer verhalen

Gerelateerde initiatieven

Het netwerk van de toekomst vormen we samen

Wij werken graag samen met o.a. gemeentes en start-ups. Wil je met ons mee-innoveren? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met mij op

Kom in contact

Wij werken graag samen met o.a. gemeentes, start-ups en mensen met goede ideeen. Wil je samen met VodafoneZiggo innoveren, laat dan je gegevens achter en we nemen contact met je op.
Neem contact met ons op