Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  5G HUB Eindhoven wint Computable Awards

  25 november 2020

  De 5G HUB Eindhoven heeft twee Computable Awards in de wacht gesleept. Het project, waarvan Vodafone een initiatiefnemer is, won zowel een prijs in de categorie Digitale Innovatie als Hardware & Infrastructuur.

  computable award 2020

  Het project 'Connected Ambulance', dat in de HUB plaatsvindt, ontving de Computable Award Digitale Innovatie. Philips, de GGD Brabant-Zuidoost, Vodafone en het Catharina Ziekenhuis werken in dit project nauw samen. 5G maakt het mogelijk om meer data te versturen en door middel van network slicing prioriteit te geven aan dataverkeer. Zo kan bijvoorbeeld een betrouwbare verbinding gecreëerd worden tussen een arts in het ziekenhuis en een ambulanceteam. Bij de 'connected ambulance' pilot kijkt een arts mee naar echografiebeelden van een patiënt die nog onderweg is naar het ziekenhuis. De arts kan het ambulanceteam adviseren over het starten van de juiste behandeling op basis van de echobeelden die hij in real-time en hoge resolutie kan zien. Tijdens medische spoedgevallen telt elke seconde en is het voor de patiënt van belang zo snel mogelijk de juiste behandeling te starten. Met één van de hoogste jurybeoordelingen is de 5G HUB ook de winnaar in de categorie Hardware & Infrastructuur.

  "Wij zijn ongelofelijk trots dat we samen deze award in de categorie "Hardware & Infrastructuur" en "Digital innovation" hebben gewonnen met een use-case waarin we de maatschappelijke impact en potentie van 5G kunnen laten zien. Dit project is ontworpen, gemaakt en getest door de mensen die er dagelijks mee werken. Dus niet alleen bedrijven, maar vooral ook de professionals uit de zorg! Het is juist deze samenwerking wat tot onze 5G Hub tot een succes maakt en wil daarbij ook alle partners bedanken. En dank aan Computable voor het zichtbaar maken van dit soort initiatieven", aldus Joost Wijermars, directeur B2B products bij VodafoneZiggo.

  Lees meer over deze prijzen en het juryrapport.

  Op de High Tech Campus in Eindhoven opende op 30 januari 2020 de 5G HUB, waar bedrijven met 5G leren werken. VodafoneZiggo is één van de initiatiefnemers.