Alle Ziggo-klanten zijn sinds deze week volledig omgeschakeld naar digitale radio. Ziggo was het laatste bedrijf dat nog landelijk analoge radio via de kabel aanbood in Nederland. De laatste regio's die deze week de overstap maakten, waren Helmond, Groningen en Den Bosch.

Door het omschakelen van analoge naar digitale radio heeft Ziggo ruimte vrijgemaakt op het netwerk. “Deze bandbreedte stelt ons in staat om nog meer televisie- en internetdiensten aan te bieden, zoals de verhoging van de beeldkwaliteit en het toevoegen van apps”, aldus Leo-Geert van den Berg, directeur Vast Netwerk bij VodafoneZiggo. “We blijven innoveren en vooruitkijken, zodat ons GigaNet meegroeit met de behoefte van onze klanten. De volledige omschakeling naar digitale radio is daar een cruciaal onderdeel van.”

Met deze omschakeling komt een einde aan het tijdperk van de analoge radio via de kabel. “Nederland was klaar voor de overstap. Zelfs vóór de switch luisterde al zo'n 95% van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog.”

Ondersteuning aan klanten
In februari 2021 startte Ziggo met de omschakeling naar digitale radio in de regio Capelle aan den IJssel. Stapsgewijs is Nederland per regio omgeschakeld. Klanten ontvingen ruim van tevoren een email of brief met meer informatie en alternatieven. De meeste klanten gebruiken voortaan hun mediabox/tv om radio te luisteren. Tot 29 mei kunnen klanten ook terecht bij Ziggo voor een FM-antenne of digitale radio-ontvanger.