Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Belgische topserie Chaussée d’Amour vanaf 30 oktober alleen bij Ziggo

  23 oktober 2017

  Ontdek de duistere wereld achter het raam

  De in België zeer succesvolle dramaserie Chaussée d’Amour is vanaf volgende week ook on demand in Nederland te zien. Vanaf 30 oktober is het hele eerste seizoen exclusief te zien bij Ziggo Movies & Series. Chaussée d’Amour (10 afleveringen) is in eigen huis geproduceerd door Telenet, onderdeel van Liberty Global.

  Chaussée d’Amour is een spannend en sexy karakterdrama over de échte waarde van betaalde liefde. De serie werpt een blik achter de schermen van die duistere wereld. De Nederlandse actrice Renée Fokker (onder andere Loft en Vrouwenvleugel) vertolkt de hoofdrol van prostituee Colette.    
  Directeur Programming William Linders ziet de toevoeging van Chaussée d’Amour aan Ziggo Movies & Series als een verrijking in de diversiteit van het huidige aanbod: “Met het toevoegen van deze topserie bieden we onze klanten naast HBO series en andere internationale series zoals Billions ook Nederlandstalige kwaliteitscontent. Om een beeld te geven: de serie is vergelijkbaar met de succesvolle Nederlandse serie Penoza. Chaussée d’Amour was in België een groot succes; bij Telenet werd de eerste aflevering maar liefst drie keer méér on demand gekeken dan de eerste aflevering van het vorige seizoen van Game of Thrones!”

  Over CHAUSSÉE D'AMOUR
  Sylvia is een nette vrouw die alles heeft: een man die veel verdient, een dure villa en twee tienerkinderen. Als haar huwelijk strandt en er ook nog een berg met schulden tevoorschijn komt, moet ze vluchten. Ze neemt noodgedwongen haar intrek boven het bordeel dat ze van haar vader heeft geërfd. Twee werelden botsen. Sylvia wordt de spil in een web van hoeren, pooiers en andere bonte figuren, die achter de rood verlichte ramen hun dynamische leven leiden dan wel verknoeien. Als er op een dag een lijk wordt gevonden onder het asfalt van de Steenweg, de beroemde rosse buurt van Vlaanderen, gaat er een siddering door de Chaussée d’Amour gemeenschap. Een hardnekkige rechercheur duikt op en Sylvia beseft dat ze alleen gelukkig kan worden als ze afrekent met demonen uit haar verleden. De vastberadenheid van rechercheur Ludo komt onzacht in aanraking met de overlevingsdrang van Sylvia.

  Cast: Tiny Bertels, Ruth Bequart, Renée Fokker, Adrian Sack, Naomi Velissariou, Josse De Pauw, Bess Limani, Evelien Bosmans, Dirk Roofthooft, Gert Winckelmans, Kadèr Gürbüz, Reinhilde Decleir, Frank Focketyn, Viv Van Dingenen, Geert Van Rampelberg en Ingrid De Vos.
  Chaussée d’Amour (2016) werd onder de vleugels van Nathalie Basteyns ontwikkeld door Pieter Peyls en Jan Pepermans i.s.m Youri Boone en Stefanie Vanhecke. Het scenario werd geschreven door Jan Pepermans, Stefanie Vanhecke, Nele Meirhaeghe en Joost Vandecasteele. De regie is in handen van Pieter Van Hees en Frank Devos. De Vlaamse band Hooverphonic zorgde voor de titelsong.
  Chaussée d’Amour is vanaf 30 oktober exclusief te zien bij Ziggo Movies & Series.