Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Betere performance door 5G

  28 april 2020

  "Met de introductie van 5G zetten we – juist nu – een flinke eerste stap in Nederland," motiveert Eben Albertyn, CTO van VodafoneZiggo deze lancering. "Hoewel ons mobiele 4G in Nederland al heel goed en snel is, zal de 5G-verbinding in het algemeen nog beter zijn." Dit zal vooral te merken zijn aan de reactietijden (latency) van mobiel internetten. De klant ervaart dit als soepele en vloeiende beelden, bijvoorbeeld bij video kijken.

  Albertyn: "Ons Vodafone 4G-netwerk en antennepark komt als een van de beste uit de Europese testen. Met dit nieuwe 5G verbetert de klantbeleving verder. Snelheden kunnen oplopen tot 1 gigabit per seconde. En de gemiddelde 'latency' (reactietijd) zal in veel gevallen omlaag gaan naar onder de 20 ms." Dat is van belang bij mobiel online realtime gamen, kritische bedrijfsprocessen en bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s.

  Ook technische overwegingen vanuit Vodafone spelen een rol bij deze stap naar 5G, verklaart hij: "Omdat 4G wat betreft datacapaciteit op den duur zijn grenzen bereikt, investeren we nu en met het oog op de toekomst in 5G waarmee datacapaciteit efficiënter is te benutten. Ook om ons klimaat-neutrale netwerk efficiënt te houden. Bovendien hebben we via Vodafone Group al internationale ervaring met de uitrol van 5G in landen als Duitsland en Italië."