Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Financiële impact corona dit kwartaal voor VodafoneZiggo beperkt

  4 augustus 2020

  Het tweede kwartaal van dit jaar was voor de samenleving als geheel, en daarmee ook voor onze organisatie, een uitdagende periode als gevolg van de corona situatie. We ondervonden zowel economisch als sociaal het belang van stabiele digitale netwerken.

  [Lees verder onder de video]

  We blijven fors investeren in GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, en in een steeds verbeterde dienstverlening aan onze klanten. In het eerste half jaar hebben we bijna 22% van onze omzet terug geïnvesteerd in onze netwerk infrastructuur.

  VodafoneZiggo was de eerste provider die landelijk 5G op het mobiele netwerk heeft uitgerold en verwierf recentelijk nieuwe frequenties om de samenleving op lange termijn van nog sneller, stabieler en veiliger internet te kunnen voorzien.

  De financiële impact van de coronasituatie op onze resultaten merken we wel (vooral roaming), maar toch is voor het vijfde achtereenvolgende kwartaal de omzet gestegen, nu met 2% in vergelijking met Q2 2019.

  Ondanks de sterke concurrentie realiseert VodafoneZiggo nu na meer dan 3 jaar op een rij ook dit kwartaal commerciële groei: + 58.000 mobiele (postpaid) klanten, + 6.000 vaste internetklanten.

  70% van de mobiele consument klanten en 42% van de vaste klanten nemen inmiddels producten af van zowel Vodafone als Ziggo. In aantallen zijn er dit kwartaal 47.000 mobiele klanten en 29.000 vaste klanten bijgekomen die een gecombineerd product afnemen.

  In totaal zijn dat 1,4 miljoen huishoudens of 2,2 miljoen mobiele klanten.

  Blijvende groei van de operationele winst, dit kwartaal met 11% ten opzichte van Q2 2019. Deze groei is in lijn met de vorige acht kwartalen en komt voort uit de hogere omzet gecombineerd met voortdurende kosten focus en eenmalige baten.

  Uiteraard weet niemand precies wat we in de tweede helft van dit jaar kunnen verwachten, maar wij houden vast aan onze ambities voor 2020 met een verwachte bescheiden groei in onze operationele winst.

  Lees hieronder ook het volledige (Engelstalige) persbericht en de cijfers van het tweede kwartaal.