Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Game of Thrones ook in Nederland enorme hit

  3 augustus 2017

  Net als in de V.S. en de rest van de wereld neemt de populariteit van Game of Thrones in ons land enorm toe. Sinds afgelopen maand is het zevende seizoen van de serie begonnen en ook in Nederland te volgen via Ziggo Movies & Series L en XL On Demand. In totaal keken al twee keer zoveel fans naar de eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen ten opzichte van de eerste twee van het zesde seizoen van Game of Thrones. De eerste aflevering van het zevende seizoen kende zelfs een kijkdichtheid van meer dan 20 procent.

  Fans keken massaal naar opening
  De eerste afleveringen van het nieuwe seizoen van de internationaal gelauwerde hit-serie brachten opnieuw veel goeds voor de kijkers. Dramatische onthullingen en grootse herenigingen vulden de avond van de gespannen fans. Iedere maandag om 21:00 uur, een dag na de uitzending in de Verenigde Staten, staat op Ziggo Movies & Series L en XL een nieuwe aflevering van het zevende seizoen van Game of Thrones klaar. Abonnees kunnen ook de zes voorgaande seizoenen eenvoudig bekijken op het On Demand kanaal, dat verder de gehele HBO library bevat, maar ook series van andere netwerken, zoals de hitserie Billions van Showtime.

  Kwalitatieve on demand content
  In de afgelopen maand was al een grote opwaartse trend te zien bij Ziggo. Kijkers bereidden zich voor op het nieuwe seizoen, wat leidde tot een enorme stijging van het aantal kijkers die de eerste zes seizoenen voor het eerst of opnieuw bekeken. Wiliam Linders, directeur content en programmering, zegt over de sterke resultaten: "We zijn trots dat we een populaire serie als Game of Thrones naar Nederland kunnen brengen en dat we zo snel na de uitzendingen in Amerika de afleveringen al voor onze kijkers beschikbaar hebben. Het bijzonder hoge aantal kijkers voor Game of Thrones en de toenemende populariteit van onze andere series laat zien dat er een enorme markt is voor kwalitatieve on demand content."

  Over Ziggo Movies & Series
  Fans van Game of Thrones zitten bij Ziggo aan het juiste adres. In Nederland zijn alle seizoenen van de serie on demand te zien bij Ziggo met het Ziggo Movies & Series XL of L pakket. Seizoen 7 is vanaf 17 juli 2017, al 24 uur na de release in Amerika, via je mediabox on demand beschikbaar en via Ziggo GO op pc, laptop, tablet of smartphone. Blijf op de hoogte van het laatste Game of Thrones nieuws via de Ziggo Movies & Series kanalen op YouTube, Facebook, Twitter en Instagram en op www.ziggo.nl/got