De gemeente Hilversum en zeven samenwerkingspartners gaan de komende vijf jaar aan de slag met Smart City Hilversum. De samenwerkingspartners zijn de partijen VodafoneZiggo, Atos, Dynniq, Esri, Sorama, Sustainder en ViNotion. Deze bedrijven, die gelden als voorlopers op Smart City-gebied, vormen een krachtig consortium dat meedenkt met de gemeente en in staat is praktische Smart City toepassingen te realiseren.

Wat is een Smart City?
Smart City toepassingen zijn met name bedoeld om het leven van bewoners, bezoekers en ondernemers in Hilversum prettiger te maken. Denk daarbij aan een betere doorstroming van het verkeer door stoplichten te laten reageren op het verkeer door sensoren in het wegdek. Hulpdiensten zijn hierdoor sneller op locatie en groepen fietsers kunnen gebruik maken van een groene golf. Smart City kan ook positief bijdragen aan de veiligheid op straat. Bijvoorbeeld door energiezuinige straatverlichting die automatisch feller word op het moment dat er iemand langsloopt.

Op de vraag wat de volgende stappen zijn antwoordt wethouder Economie en Media van Hilversum, Wimar Jaeger: “Samen met de zeven bedrijven en inwoners van Hilversum gaan we nieuwe diensten ontwikkelen door gebruik te maken van beschikbare data op één dataplatform. Dat doen we binnen de door de gemeenteraad vastgestelde uitgangspunten op het vlak van privacy, open data principes en toegankelijkheid.”

Meer informatie: https://www.smartcityhilversum.nl/