Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  KISS ontvangt eerste ZIGGO | SOUNDZ LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD

  25 juni 2019

  Vandaag gaf de legendarische band KISS hun laatste concert in Nederland. Met hun afscheidstournee genaamd End of the Road World tour kwam KISS voor de allerlaatste keer naar de Ziggo Dome. Met dit tournee neemt KISS definitief afscheid van miljoenen fans over de hele wereld. Om de bandleden te bedanken voor hun bijdrage aan de popmuziek, ontvingen ze uit handen van radio-dj Gerard Ekdom de eerste Ziggo | Soundz Lifetime Achievement Award.

  Zanger en gitarist Paul Stanley is erg gelukkig met de prijs. “Nederland is het land waar mijn moeder opgroeide en het is het land waar KISS al heel snel bekend was. Deze prijs betekent persoonlijk heel veel voor mij.” Ook Gene Simmons, de zingende bassist is content. “Zo’n prijs geeft aan dat we al die jaren zijn gewaardeerd door de fans. Die prijs is ook voor hen.”

  Over de award

  De Ziggo|Soundz Lifetime Achievement Award is een prijs die Ziggo en Soundz Magazine jaarlijks uitreiken aan een band of artiest die tijdens zijn, haar of hun carrière miljoenen mensen over de wereld hebben geïnspireerd. Het is een uniek eerbetoon voor muzikanten die continu grensverleggend bezig zijn geweest en in de wereld van de muziek het verschil hebben gemaakt.

  Over KISS

  De groep werd in 1973 in New York opgericht door Stanley en Simmons. Halverwege de jaren ’70 groeide de populariteit van deze spectaculaire live-band. Een band met een magisch aura. Gevaarlijk, ontastbaar, geheimzinnig en duister. De shows vol vuur, bloed en bommen en granaten was iets wat de muziekwereld nooit eerder had gezien. Maar dat was het niet alleen. De live-plaat Alive! die in 1975 werd uitgebracht, zorgde voor een wereldwijde doorbraak. Opeens wilden iedereen in de wereld KISS zien. Met albums zoals Destroyer, Love Gun, Kiss Alive II en Dynasty bouwde de groep aan een gedegen reputatie. De songs en de sterke vocalen van Stanley, Simmons, gitarist Ace Frehley en drummer Peter Criss gaven de band veel meerwaarde. In de jaren ’80 ging de schmink af en vertrokken Criss en Frehley. Maar het duo Stanley en Simmons verzaakten nooit. Met meer dan 100 miljoen verkochte albums hoort KISS tot de allergrootste bands in de geschiedenis van de populaire muziek. In Amerika is er geen groep die meer gouden platen heeft gekregen dan KISS. Toen de band in 1998 weer in de originele bezetting samenkwam leverde dat een orkaan aan publiciteit op. Die bezetting viel overigens na twee tournees uit elkaar maar met drummer Eric Singer en gitarist Tommy Thayer toert de band nu al decennia over de wereld. Het duurde tot 2014 voordat KISS eindelijk kon toetreden tot de fameuze Rock and Roll Hall Of Fame. De fans hadden zich laten horen en bij die gelegenheid kwam het originele viertal nog één keer bij elkaar.

  Credits foto: Marcia Kirkels