Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Klanten vestigen record na record op GigaNet van VodafoneZiggo tijdens tweede lockdown

  3 februari 2021

  Klanten van VodafoneZiggo verbreken in de tweede lockdown record na record op het vaste netwerk van GigaNet. Afgelopen zaterdag, 30 januari, hebben klanten gezamenlijk een record aan downloadverkeer gevestigd na de eerdere records op 23 en 16 januari. In uploadverbruik vestigden klanten gisteren 2 februari een record als gevolg van de lockdown.

  Dit nieuwe downloadrecord houdt een toename in van 14% ten opzichte van de eerste lockdown in maart vorig jaar en ligt 16% hoger dan voor de coronapandemie. Het gaat om een verschil van 1090 Gigabit per seconde (Gbps); dat staat gelijk aan 156.000 gelijktijdige unieke online gestreamde films of series in HD-kwaliteit.

  De zaterdag ervoor, 23 januari, werd eveneens een mijlpaal behaald. Op deze eerste dag waarop de avondklok gold hebben de GigaNet-klanten hun vorige prestatie rond 22 uur verder aangescherpt met maar liefst 153 Gbps. De vorige prestatie werd namelijk weer een week daarvoor op zaterdag 16 januari gevestigd tijdens Vrienden van Amstel Live. Deze was 10% hoger dan net voor de 2e lockdown.

  Deze stijgingen is VodafoneZiggo gewend op het netwerk. Ook tijdens Formule 1 races worden vergelijkbare situaties ervaren. Belangrijke downloadtoepassingen zijn het streamen van films, series of muziek. Online gamen neemt ook snel in populariteit toe.

  ‘Fantastisch om te zien’
  Leo-Geert van den Berg, Director Fixed Networks bij VodafoneZiggo, over deze ontwikkelingen: “Dit is fantastisch om te zien. Ook in de komende maanden verwachten we dat gebruikers intensief gebruik zullen blijven maken van GigaNet en daarbij nog intensiever gebruik zullen maken van het netwerk. Onze netwerken zijn zo gebouwd dat ze om kunnen gaan met deze hoeveelheden data, dus hierover maken wij ons geen zorgen.”

  Ook records voor uploaden
  Naast download, scherpten de klanten gisteren ook hun uploadrecord verder aan. Op dinsdagochtend 2 februari uploaden de GigaNet-klanten rond 11 uur ongeveer 10 gigabyte meer dan hun nog maar één week oude record van dinsdag 26 januari.

  Leo-Geert van den Berg houdt rekening met de mogelijkheid van nieuwe records: “Uitgaande van een aanhoudende lockdown verwachten wij dat GigaNet-klanten intensief gebruik zullen blijven maken van de netwerken om online te werken, naar school te gaan en films te kijken. Vooral tijdens werkdagen in de ochtend vertaalt zich dat in hoge uploadcijfers op GigaNet.”

  Klanten vestigden tijdens de tweede lockdown een regen aan records. De eerste werd op 7 januari gehaald en week na week verbroken. Het uploadverkeer werd namelijk op 14 januari, 26 januari en 2 februari verder aangescherpt. Dit komt neer op een gemiddelde stijging van 4% per week. Het huidige uploadrecord ligt 31% hoger dan dat van de eerste lockdown en maar liefst 85% hoger dan vóór corona.

  Voldoende ruimte op het GigaNet voor verdere records
  GigaNet-klanten kunnen met een gerust hart zoveel ze willen van de netwerken gebruik blijven maken. De beschikbare capaciteit op GigaNet is daarvoor ruim voldoende. Het netwerk wordt continu voorbereid op groeiend dataverbruik. Zo kan de klant altijd naar zijn of haar behoefte gebruik maken van allerlei online toepassingen.