VodafoneZiggo.nl gebruikt cookies, door deze site te gebruiken accepteert u ons cookiebeleid.

Ondersteuning van telco in digitalisering brengt gemeenten stap verder in behalen EU-doelstellingen

Contract Vaste communicatiediensten voor gemeenten met 5 jaar verlengd voor vaste diensten van Vodafone Business

4 juli 2023

Vodafone Business gaat ook de komende 5 jaar de vaste diensten leveren aan gemeenten die diensten afnemen onder het contract GT Vaste Communicatie. Samen met de VNG helpt Vodafone Business met de ambitie van de gemeenten om de lokale overheidsinstellingen verder te digitaliseren, en brengt deze hiermee verder in de digitale toekomst van Europa. Dit betekent dat de provider vaste diensten zoals internet, IP-VPN, SIP trunks, EVPN en andere datadiensten voor meer dan 200 gemeenten en veiligheidsregio’s in Nederland verzorgt, om zo een gezamenlijk netwerk te hebben tussen alle locaties. Het GT Vaste Communicatie contract is verlengd tot eind 2027.

De afgelopen vijf jaar leverde Vodafone Business al vaste diensten op ruim 2000 locaties van de gemeenten en dat zal de komende jaren nog verder uitgebreid worden. Door deze verlenging verstevigt Vodafone Business zijn positie in de overheidsmarkt. John van Vianen, Executive Director Zakelijke markt Vodafone Business: “Met de verlenging van onze samenwerking ondersteunt Vodafone Business de lokale overheid komende jaren richting de digitale ambities van de EU voor 2023, namelijk dat essentiële overheidsinstellingen op een veilige manier 100% online zijn.”

Met de contracten voor mobiele communicatie en 14+ Netnummer helpt Vodafone Business gemeenten in Nederland altijd bereikbaar te zijn voor hun inwoners. Onderdeel van de samenwerking is het leveren en beheren van het GGI netwerk. Dit netwerk verbindt de gemeente een veilige wijze met andere overheidsinstellingen voor de uitwisseling van gegevens, zoals bijvoorbeeld voor rijbewijs en paspoort. Vodafone Business biedt gemeenten hiermee een digitale route richting deze toepassingen.

Volg ons
|
Deel