Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Regio Tilburg stapt over op digitale kabeltelevisie

  3 maart 2020

  De regio Tilburg maakt in de nacht van maandag 14 september op dinsdag 15 september a.s. de overstap van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie. [ Eerder is aangekondigd dat deze overstap op dinsdag 21 april j.l. zou plaatsvinden, echter vanwege de Corona-maatregelen is deze overstap verschoven naar dinsdag 15 september a.s. ]
  Ziggo startte in maart 2018 met het omschakelen van analoge naar volledig digitale kabel-tv.

  De analoge afschakeling vond ook al plaats in de regio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Eindhoven, Flevoland, Gelderland, Nijmegen, Tiel en Ermelo. Voor de regio Leeuwarden, Drachten en Heerenveen was dit op dinsdag 10 maart en Regio Noord-Holland volgde op 24 maart en de regio Zuid-Limburg op 7 april. Via digitale kabel-tv levert Ziggo overal televisie in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar al gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over het moment van de omschakeling in hun buurt.

  Ziggo-klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal televisiekijken. Dit kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Verschijnt de zender Ziggo Sport in beeld, dan kijkt men al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan wordt er nog analoog gekeken. In dat geval kan de klant via ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe mee te schakelen.

  Plaatsen regio Tilburg

  Zie bijlage met alle plaatsnamen

  "Er is door de jaren heen veel veranderd op tv-gebied. Het beeld ging van zwart-wit naar kleur, de antenne verdween van de daken. Nu kijken we behalve op het televisiescherm ook tv op mobiel en tablet. Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is minimaal. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, daarna leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel. We gaan dóór met vernieuwen en bouwen aan het netwerk van de toekomst dat nog sneller, stabieler en slimmer is. Dit valt onder GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo", zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

  Extra zenders
  Na de omzetting van analoge naar digitale ontvangst krijgen Ziggo-klanten er ook extra zenders bij, waaronder Ziggo Sport, met onder andere live Formule 1, Champions League, de Engelse en Spaanse voetbalcompetities en nog veel meer sport. Ook ontvangen zij alle regionale zenders van Nederland. Bovendien zijn NPO 1, 2 en 3 voortaan in HD-kwaliteit te bekijken. De overstap naar digitale kabel-tv heeft geen invloed op de abonnementskosten, deze blijven gelijk aan het abonnement dat de klant al heeft.

  Ondersteuning bij omschakeling
  Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo, naast medewerkers op de callcenters en bestaande servicepunten, ook extra monteurs in die aan huis een helpende hand kunnen bieden.

  Voor meer inzichten en uitleg over dit project: Schakel mee: over een jaar is alles digitaal