Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Resultaat derde kwartaal VodafoneZiggo in lijn met vorige kwartalen

  5 november 2020

  Zeker nu de corona situatie langer gaat duren, voelt VodafoneZiggo nadrukkelijk een verantwoordelijkheid: Nederland verbonden houden met een veilig en stabiel netwerk.

  [Lees verder onder de video]

  • Noodzakelijk daarvoor is fors te blijven investeren in het GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, en in klanten. Dit kwartaal is opnieuw circa 20% van onze omzet terug geïnvesteerd in de vitale netwerk infrastructuur.
  • Dat geldt zowel voor het mobiele als voor het vaste netwerk. Tijdens de multibandveiling heeft Vodafone nieuw spectrum verkregen en kan hiermee 5G op al zijn frequenties gaan uitbouwen. Daarmee was het eerste met landelijke 5G dekking.
  • Sinds dit kwartaal biedt Ziggo 1 Gbps snelheid in Amsterdam en Rotterdam aan en is de uitrol van gigabit-internet landelijk voortgezet met nu 2m huishoudens groeiende naar 3m aan het einde van dit jaar. Zonder dat de straten open hoeven, ontvangen klanten snelheden waarmee het hele gezin tegelijk online kan vergaderen, tentamen maken, gamen en series kijken. Ook werd Smart WiFi geïntroduceerd om de verbinding in huis nog verder te verbeteren.
  • In dit derde kwartaal is de totale omzet (2%), de operationele winst (6%) en het aantal mobiele klanten (76.000) gestegen. Deze groei is in lijn met de vorige kwartalen en komt voort uit de hogere omzet gecombineerd met voortdurende kosten focus.
  • Ook ervaren steeds meer klanten de voordelen van de combinatie van mobiel en vast. In het derde kwartaal zijn 20.000 nieuwe ‘geconvergeerde’ huishoudens toegevoegd. Dat zijn klanten die naast Ziggo ook een Vodafone product in huis hebben.
  • De economische vooruitzichten hebben ook voor VodafoneZiggo gevolgen voor het hele jaar 2020; echter, de verwachting is een groei van 4% tot 5% in onze EBITDA.
  • VodafoneZiggo heeft als eerste organisatie van Nederland een hybride beleid ontwikkeld voor de lange termijn, waarbij thuiswerken op gelijke voet staat met werken op kantoor. Iedereen die wil, mag de helft van de tijd thuis werken, ook als alles weer normaal wordt.

  Lees hieronder ook het volledige (Engelstalige) persbericht en de cijfers van het derde kwartaal.