VodafoneZiggo heeft vandaag de Q4 en de jaarcijfers van 2020 bekendgemaakt.

[Lees verder onder de video]

Resultaten 2020
VodafoneZiggo heeft de synergiedoelstelling van €210 miljoen gerealiseerd, één jaar eerder dan oorspronkelijk gepland. Ook de bedrijfsdoelstellingen zijn behaald. De omzet groeide met 2% ten opzichte van 2019 en het bedrijfsresultaat steeg met 6%. 20% van de omzet werd terug geïnvesteerd in onze netwerkinfrastructuur, producten en dienstverlening. Een recordaantal 273.000 mobiele postpaidklanten en het aantal geconvergeerde klanten bleef stevig groeien met 113.000 nieuwe geconvergeerde huishouden in 2020.

Nederlandse telecommunicatienetwerken behoren tot de top van Europa
De digitale infrastructuur is belangrijk voor het investeringsklimaat in Nederland; van alle landen in Europa heeft Nederland verreweg de beste mobiele netwerken. Ook de vaste netwerken behoren tot de absolute top, zowel wat betreft dekking, snelheid, stabiliteit als veiligheid. Dit blijkt uit data van Umlaut en DESI. Deze sterkte uitgangspositie zal de Nederlandse economie en samenleving helpen om snel te kunnen herstellen van de effecten van de coronapandemie. Naast de blijvende focus op verdere verbeteringen van de netwerken, gaat VodafoneZiggo zich daarom nog meer toespitsen op wat onze technologie de samenleving brengt. Denk daarbij aan IoT toepassingen, zoals slimme dijkbewaking, en de manier waarop technologie bijdraagt aan een inclusieve en duurzame samenleving. Het nastreven van duurzame en maatschappelijke doelen is een geïntegreerd onderdeel van de bedrijfsstrategie van VodafoneZiggo. Om de duurzaamheidsstrategie verder te ondersteunen, zijn in 2020 de eerste Green Bonds geïntroduceerd.

Vooruitblik 2021
Ondanks de druk van de macro-economische omstandigheden, zal het bedrijfsresultaat blijven groeien met 1-3%. Ongeveer 19 tot 21% van de omzet zal worden terug geïnvesteerd in GigaNet, producten en dienstverlening. (Mobiel) Verder bouwen aan het 5G-netwerk, het eerste landelijk dekkende 5G-netwerk van Nederland. (Vast) Eind 2021 zes miljoen huishoudens van 1Gbps downloadsnelheid voorzien. In 2022 hebben 100% van de klanten en potentiële klanten, dat is maar liefst 93% van Nederland, de mogelijkheid om het krachtige GigaNet, het netwerk van Vodafone en Ziggo, af te nemen. Zij hebben dan toegang tot een vaste lijn met daarop een downloadsnelheid van 1Gbps. In tests nu zelfs al downloadsnelheden van 10 Gbps. En dit alles zonder te graven. Verder investeren in kwaliteit, producten en dienstverlening; entertainmentdiensten, veelzijdig content-aanbod, nieuwe Smart Wifi-producten en verbeterde klantervaringen.


Overzicht VodafoneZiggo Q4 2020

VodafoneZiggo Q4 2020


Overzicht VodafoneZiggo jaarcijfers 2020

VodafoneZiggo jaaroverzicht 2020 NL v1_1280px.png