Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Utrecht wordt snelste stad van Nederland

  22 november 2018

  Utrecht als eerste stad in 2020 op VodafoneZiggo's Gigabit-netwerk van de toekomst

  Utrecht krijgt vanaf 2020 als eerste stad in Nederland toegang tot het nieuwe supersnelle vaste Gigabit-netwerk van VodafoneZiggo. Dat onthulde CEO Jeroen Hoencamp tijdens de opening van het nieuwe centrale kantoor van het bedrijf in Hoog Catharijne. Dit ging gepaard met een spectaculaire lichtshow en een kort optreden van de Utrechtse dj Fedde Le Grand onder het markante bollendak van het Stationsplein.

  Netwerk van de toekomst
  VodafoneZiggo zal vanaf 2020 de inwoners van Utrecht toegang tot het vaste Gigabit-netwerk gaan aanbieden. Via het bestaande kabelnetwerk krijgen zij de technologie van Docsis 3.1 in hun huiskamer. Dat zorgt voor razendsnel internet, een stabielere verbinding, betere beveiliging. Ook het bedrijfsleven, overheidsinstellingen en zorginstellingen ervaren hierdoor grote voordelen. Zo kan met de stabiliteit van het netwerk het voor artsen mogelijk worden gemaakt via virtual reality consulten in te plannen met patiënten die ziek thuiszitten.

  Internetgebruik onder huishoudens, bedrijven en consumenten blijft de komende jaren explosief groeien. Jaarlijks stijgt het gebruik met ongeveer 40 tot 50%. Dit vergt extra netwerkcapaciteit. Het nieuwe netwerk bereikt straks internetsnelheden van 1 Gigabit per seconde voor downloaden, waar er nu snelheden beschikbaar zijn tot 500 Mbit per seconde.

  Jeroen Hoencamp legt uit: "VodafoneZiggo wil vanaf 2020 een 'netwerk van de toekomst' aanbieden, waarbij mobiele en vaste verbindingen dichter op elkaar aansluiten. Films, video's, muziek en foto's kun je straks downloaden, uploaden en streamen in recordtempo; gemiddeld tot wel vijf keer sneller dan nu. Dat biedt ongekende nieuwe mogelijkheden. We beginnen met Gigabit in Utrecht en de rest van Nederland volgt.”

  Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, vult aan: "Met de komst van VodafoneZiggo en de aanleg van dit netwerk van de toekomst kunnen wij de innovatie van onze digitale infrastructuur verder tot bloei laten komen. Door samen te werken ontstaan nieuwe kansen. Wij gaan samen stappen zetten op het gebied van slimme digitale veiligheidsoplossingen op straat of het versnellen en verbeteren van het contact tussen arts en patiënt. En natuurlijk zijn wij als gemeente trots dat zo'n prominent bedrijf ervoor kiest om haar centrale kantoor in de mooiste stad van Nederland te vestigen."

  ‘Connections’ lichtshow
  De lichtshow 'Connections' symboliseert VodafoneZiggo's netwerk van de toekomst en de ambitie om van Utrecht de eerste stad te maken die verbonden is met het Gigabit-netwerk en daarmee de snelste stad van Nederland. De première was te zien tijdens de openingsceremonie. Fedde Le Grand, geboren en getogen in Utrecht, draaide tijdens de eerste show zijn muziek, speciaal gecomponeerd voor dit evenement. De lichtshow is ontwikkeld door het creatieve team achter de show van Sensation Rise. Tot en met 27 november wordt de lichtshow drie keer per uur vertoond tussen 18:00 – 23:00 uur op het Stationsplein in Utrecht.

  www.vodafoneziggo.nl/connections

  Netwerk van de toekomst

  Slideshow van Connections