Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Vodafone behoort opnieuw tot de topnetwerken in Nederland

  8 december 2020

  Vodafone scoort met een 9.45 een prachtig cijfer en behoort daarmee opnieuw tot de topnetwerken in Nederland. De Nederlandse netwerken samen behoren al jaren tot de top van mobiele netwerken in Europa. Vodafone scoort het hoogste met betrekking tot gebruikerservaring. Dit blijkt uit het jaarlijkse Umlaut onderzoek ‘The 2021 mobile network test in the Netherlands’ van het onderzoeksbureau Umlaut.

  Het onderzoek kijkt naar de kwaliteit van Nederlandse mobiele netwerken. Hierbij test Umlaut de kwaliteit in zowel steden als dorpen. Ook onderzoekt het bureau het mobiele netwerk wanneer men onderweg is. "Alle providers hebben weer uitstekende prestaties laten zien met hun netwerken.", aldus Hakan Ekmen, CEO Telecommunication bij Umlaut, over de Nederlandse netwerken.

  Vodafone behaalt in totaliteit de hoogste resultaten in de categorie crowdsourcing en wordt in die categorie door Umlaut ‘uitzonderlijk sterk’ genoemd. In dit onderdeel worden, met toestemming van klanten, gegevens automatisch doorgestuurd via de mobiele data. Het onderdeel richt zich specifiek op dekking, bandbreedte en latency (reactietijd). Dit betekent dat Vodafone-klanten de beste dekking en laagste latency ervaren. Latency is een belangrijk aspect in het 5G netwerk om nieuwe toepassingen mogelijk te maken. VodafoneZiggo blijft fors investeren in GigaNet, het krachtige mobiele en vaste netwerk van Vodafone en Ziggo.