Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Vodafone Business en Dual Inventive gaan samen honderdduizenden kilometers spoor nog veiliger en efficiënter maken

  27 februari 2020

  Vodafone Business levert de komende vijf jaar een compleet Internet of Things (IoT) netwerk aan Dual Inventive. Dual Inventive zal het IoT netwerk van Vodafone Business inzetten voor het veiliger, efficiënter en betrouwbaarder maken van spoorwegen in binnen- en buitenland. Denk hierbij aan het monitoren van de temperatuur van de spoorstaaf en andere parameters voor predictief onderhoud, werkplekbeveiliging tijdens werkzaamheden en het volgen van treinen en wagons. Dit zal leiden tot minder vertragingen en minder spoorproblemen.

  Storingen en vertragingen op het spoor kunnen grote economische impact hebben en bovendien zorgen voor flinke frustratie bij de reiziger. De verwachting is dat passagier- en vrachtvervoer over het spoor de komende 30 jaar verdubbelt. Slim onderhoud van het spoor is daarom cruciaal om het optimaal te laten functioneren.

  Dual Inventive, een bedrijf dat technologische systemen ontwikkelt voor optimaal en veilig spoorgebruik, zet daarom IoT technologie in om het spoor beter te monitoren en – waar nodig - preventief te onderhouden. Het bedrijf maakt daarvoor gebruik van de twee speciale IoT netwerken van Vodafone Business, Narrowband-IoT (NB-IoT) en Long Term Evolution for Machines (LTE-M).Omdat Dual Inventive internationaal opereert, worden ook de IoT netwerken en partnernetwerken van Vodafone Business in België, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Amerika en Australië ingezet voor monitoring en onderhoud van het spoornetwerk.

  Één sim voor alle IoT netwerken
  LTE-M en NB-IoT zijn zogenaamde low power wide area technieken. Deze netwerken hebben zeer goede dekking en kunnen verbinding maken met IoT sensoren zonder veel energie te verbruiken. En mocht het IoT netwerk ergens langs het spoor toch niet sterk genoeg zijn, dan schakelt het via een speciale multi-bearer sim, zonder extra handelingen, over op andere beschikbare netwerken zoals 2G en 4G.

  "Dual Inventive heeft in Vodafone Business een partner gevonden waarmee wij onze toekomstige ambities kunnen realiseren. Wij geloven in het spoor als vervoersmodaliteit voor de toekomst en zijn van mening dat het spoor efficiënter en effectiever gebruikt kan worden middels draadloze technologie. Sinds 2008 leveren wij IoT technologie die spoorwerkzaamheden tot 40% efficiënter maakt en daarmee kostbare spoorcapaciteit oplevert voor Nederland en ver daarbuiten. Door deze samenwerking kunnen we de winst van spoor efficiëntie voortzetten en vergroten", aldus Lex van der Poel, CEO van Dual Inventive.

  "IoT is meer dan apparaten die met elkaar praten en data uitwisselen. IoT biedt slimme oplossingen die ons dagelijks leven makkelijker, veiliger en waardevoller maken. Dit is precies wat wij samen met Dual Inventive zullen gaan doen. Wereldwijd brengen we inmiddels 99 miljoen IoT connecties tot stand en in Nederland bieden we een landelijk dekkend IoT netwerk aan. Juist dit fundament maakt dat we de juiste partner zijn voor het waarmaken van de ambities van Dual Inventive", aldus Joost Wijermars, directeur B2B products bij VodafoneZiggo.

  Voor meer informatie klik je op de onderstaande links:

  Vodafone Business IoT
  Dual Inventive