Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Vodafone helpt Erasmus MC met extra mobiele dekking

  8 april 2020

  Het Erasmus medisch centrum in Rotterdam breidt zijn intensive care-afdeling uit vanwege de coronacrisis. Een bestaande vleugel van het ziekenhuis wordt leeggemaakt en ingericht als IC. In deze vleugel bleek echter behoefte aan extra mobiele dekking. Een team van Vodafone Business maakte dit binnen no time mogelijk.

  Erwin van den Heuvel, Manager ICT Services van het Erasmus MC: “Juist in deze tijden zijn op afstand kunnen werken en ook telefonisch bereikbaar zijn enorm belangrijk. Dit geldt voor onze medewerkers, maar zeker ook voor onze patiënten en hun familieleden. Fijn dat Vodafone hier snel aan kon bijdragen.”

  Pieter Brandhorst accountmanager Healthcare vult aan: "De zorgsector speelt een belangrijke rol in de samenleving. Niet alleen nu in coronatijd, maar elke dag. Ook goede netwerken zijn daarbij van groot belang. Onze technologie en producten vormen een belangrijk radertje in het geheel. We zijn trots dat we samen met onze partners de mensen in de zorg op deze manier kunnen bijstaan in hun belangrijke werk voor Nederland."

  De grote toeloop van coronapatiënten doet een beroep op de medische zorg. Om voldoende capaciteit te hebben in de IC's van ziekenhuizen worden op vele plekken noodvoorzieningen gebouwd. "Ook mobiele operators moeten hier snel op in spelen", zegt Rick D'Achille, Indoor Networks specialist van Vodafone. "Vandaar dat wij ook alvast proactief meekijken met andere locaties. Want snel samen schakelen is belangrijker dan ooit."

  "Het is zeer belangrijk om in het geval van een crisis situatie snel en efficiënt te handelen” zegt Arno de Kok; Network Solutions van NEC Duitsland. "Ons systeem kan eenvoudig en snel worden geïnstalleerd en is meteen operationeel. Door de uitstekende samenwerking met Vodafone en onze partner waren we in staat om de oplossing in enkele dagen te bouwen waar dit normaal weken kan duren."