Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  VodafoneZiggo innoveert in mobiele netwerk met Open RAN

  19 oktober 2020

  VodafoneZiggo en NEC hebben 15 oktober 2020 een eerste mobiele gesprek gevoerd via een open virtueel VodafoneZiggo radionetwerk in Nederland. Deze Open RAN-technologie (Radio Access Network) voor mobiele netwerken is de nieuwe trend in telecommunicatie architectuur. Hiermee is het mogelijk om functies die nu worden verzorgd door hardware, volledig om te zetten naar software. Dit maakt het netwerk flexibeler met meer automatisering, waardoor sneller nieuwe diensten voor klanten zijn te ontwikkelen.

  De integratie van Open RAN in de pilot is uitgevoerd door NEC als toonaangevende leverancier van 5G-radiotechnologie en systeemintegratie. De rol van NEC is om systemen van verschillende leveranciers, zoals Altiostar, te integreren met diverse radioproducten waaronder NEC's 5G radio. Samen met componenten van andere partijen transformeert VodafoneZiggo zijn netwerk zo naar een meer softwarematig netwerk.

  Meer flexibiliteit bij uitrol mobiele netwerk
  Ruud Koeyvoets, directeur VodafoneZiggo Mobiele Netwerk, is trots om samen met NEC te werken aan de eerste live Open RAN-site: "Dankzij deze technologie kunnen we nieuwe leveranciers toelaten, zoals Altiostar, waardoor we meer flexibiliteit krijgen bij het uitrollen van ons mobiele netwerk. We zijn trots als pionier in de ontwikkeling van Open RAN en volgen de prestaties in deze pilot."

  Trots op innovatieve mijlpaal
  Yogarajah Gopikrishna, General Manager bij NEC Europe: "We zijn trots dat we samen met VodafoneZiggo deze mijlpaal hebben bereikt en zo innovatieve telecom-oplossingen bieden. Door de integratie van toonaangevende oplossingen met NEC als ervaren Open RAN-systeemintegrator kunnen we deze technologische transformatie vorm te geven. Onze langdurige ervaring in mobiele communicatie oplossingen maakt dit mogelijk."

  Meer over Open RAN
  Open RAN is het basisprincipe van open interfaces en wisselwerking tussen gestandaardiseerde producten. Het is gebaseerd op initiatieven van het Telecom Infra Project (TIP) en de O-RAN Alliance. Het leidt tot netwerken voornamelijk gebaseerd op software die flexibeler, innovatiever en kosten-effectiever zijn. Het opent mogelijkheden om Cloud-technologieën toe te passen in een telecom omgeving. Naast verregaande automatisering van het netwerkbeheer stelt deze open architectuur ook nieuwe leveranciers in staat om mobiele netwerken te ondersteunen.

  Klik hier voor meer informatie