Vodafone is voor de tiende keer op een rij benoemd tot leider op het gebied van managed IoT connectivity. In de afgelopen tien jaar heeft Vodafone IoT de snelle opmars van de IoT-markt meegemaakt, die is uitgegroeid tot een wereldwijde enabler van digitalisering. Als partner voor vooruitgang helpen we bedrijven wereldwijd succesvol digitaliseren met onze IoT -technologie. Denk hierbij aan Smart parking, sensoren in het wegdek die signaleren wanneer er een parkeerplek vrijkomt of het aansluiten van slimme energiemeters voor Aurum.

In 2014 startte Vodafone met 17 miljoen verbindingen. Sindsdien heeft het bedrijf zijn bereik exponentieel uitgebreid tot meer dan 182 miljoen verbindingen in 175 landen. Als wereldleider bestrijkt de IoT dienstverlening van Vodafone Business 92 landen, waardoor wereldwijd IoT connectiviteitsoplossingen worden geboden aan bedrijven die op hun beurt weer wereldwijd connected diensten aan hun klanten/ gebruikers kunnen bieden.

Een blik op de toekomst van IoT 
Om de klanten nog beter van dienst te zijn zet Vodafone een strategische koerswijziging in om dienstverlening verder te optimaliseren en het IoT portfolio verder te innoveren. Vodafone’s IoT divisie transformeert om die reden tot een zelfstandig bedrijf dat zich uitsluitend richt op managed IoT connectivity services. Hiermee wordt verdere simplificatie van IoT-connectiviteit dienstverlening doorgevoerd en krijgen meer sectoren en geografische locaties toegang tot de voordelen  die IoT biedt.

Bovendien stimuleert Vodafone  samenwerking met belangrijke partners, investeerders en technologieleiders om een robuust IoT-ecosysteem voor het volgende decennium op te bouwen. Het partnerschap met Microsoft markeert het begin hiervan, waarbij toegang wordt geboden tot geavanceerde technologieën zoals Gen AI en het mogelijk maken van grootschalige implementatie van IoT-oplossingen.

John van Vianen, Executive Director Zakelijke markt bij VodafoneZiggo, over de toekomst van IoT: "We zijn er extreem trots op dat Vodafone al tien jaar op rij erkend wordt voor onze activiteiten in de IoT-markt. Ook in Nederland staan we niet stil en zien we dat onze IoT-services tastbare impact maken op bijvoorbeeld klanten op het gebied van office management (Zens) of op het gebied van railway security (Dual Inventive). Ik verwacht dat we in de komende jaren de rol van IoT voor innovatie over sectoren nog meer zullen zien groeien."

Lees hier het volledige rapport.