VodafoneZiggo en vakbond De Unie sluiten een nieuwe 2-jarige cao voor 2024 – 2025. De cao is tot stand gekomen via het DigiC-model, waarbij alle medewerkers inspraak hadden en konden stemmen over het onderhandelingsresultaat. De opkomst van de stemming was hoog met 77% en 54% stemde vóór de nieuwe cao.

De nieuwe cao-afspraken zijn een aanvulling op de sterke arbeidsvoorwaarden die VodafoneZiggo al had. Zo blijven medewerkers verzekerd van een competitief salaris, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en voldoende doorgroeimogelijkheden.

VodafoneZiggo biedt medewerkers al jaren goede arbeidsvoorwaarden. Zo kunnen medewerkers zichzelf ontwikkelen via leerplatform Progress For You, waar zij zich zonder maximumbudget kunnen inschrijven voor allerlei trainingen. VodafoneZiggo blijft daarnaast inzetten op hybride werken. Ook wordt partnerverlof voor medewerkers op basis van de cao volledig aangevuld. Bovendien wordt in 2024 verduurzaming van huizen extra gestimuleerd met een fiscale ruimte van €1000,-.

DigiC-model
Het DigiC-model is opgezet door vakbond De Unie, met als doel om meer medewerkers bij het cao-proces te betrekken. Alle medewerkers – of ze nu lid zijn van een vakbond of niet – kunnen participeren middels enquêtes en panelgesprekken, waarna over het onderhandelingsresultaat gestemd wordt. Dit resulteert in een bedrijfs-cao met een breed draagvlak, waarin de diverse wensen van de bijna 7.000 medewerkers van VodafoneZiggo meegenomen zijn.

HR-directeur Thomas Mulder zegt over de nieuwe cao: “Met deze nieuwe cao zorgen we dat onze arbeidsvoorwaarden in de markt zeer competitief blijven. Dankzij het DigiC-model zijn deze afspraken gedragen binnen onze organisatie en doen ze recht aan het brede scala aan wensen. Ik dank alle collega's voor het vertrouwen in VodafoneZiggo als werkgever.”

Highlights nieuwe cao:

  • Looptijd 1 januari 2024 tot 1 januari 2026
  • Collectieve salarisverhoging van 8,5% tot 10,75%
  • Individuele verhoging voor medewerkers wordt afhankelijk van ontwikkeling, prestatie en doorgroei in salarisschaal.
  • Verhoging internetvergoeding naar €25,- per maand.