VodafoneZiggo heeft in de recente frequentieveiling nieuw spectrum verworven om aan haar netwerk toe te voegen. Tijdens de veiling is 100MHz bemachtigd in de 3,5GHz band. Dit stelt het telecombedrijf in staat om het bestaande netwerk nog verder door te ontwikkelen en te versterken. VodafoneZiggo is erg tevreden met de uitkomst van de veiling. VodafoneZiggo betaalt € 57,5 miljoen euro voor deze spectrumvergunning, die loopt tot 2040.

Vier jaar 5G
Nederland heeft één van de beste mobiele netwerken van de wereld. Om deze koppositie te behouden is het belangrijk de netwerken door te ontwikkelen en een goede digitale infrastructuur te waarborgen. VodafoneZiggo had vier jaar geleden als eerste in Nederland een landelijk dekkend en volwaardig 5G-netwerk. Het verkrijgen van de 3,5GHz band zal het mogelijk maken om de voordelen van meer capaciteit en lagere reactietijd te realiseren en zowel de huidige als toekomstige behoeften van klanten te ondersteunen.

VodafoneZiggo maakt, via haar mobiele merk Vodafone, deel uit van het grootste 5G-netwerk in Europa en is IoT-marktleider met meer dan 175 miljoen IoT-connecties. Daarnaast biedt VodafoneZiggo haar klanten toegang tot 5G in meer landen (66) dan elke andere operator. In Nederland heeft VodafoneZiggo een uitstekend mobiel netwerk dat blijft meegroeien met haar klanten. Het telecombedrijf ontwikkelt, groeit en investeert in haar netwerk op basis van het gebruik en de ervaring van haar klanten, zodat zij hun apparaten altijd en overal optimaal kunnen gebruiken.

Thomas Helbo, Chief Technology Officer (CTO) bij VodafoneZiggo: "Wij zijn tevreden met het resultaat van de veiling. Het bemachtigen van extra spectrum zal niet alleen onze mobiele diensten en 5G-activiteiten verder versterken, maar er ook voor zorgen dat we blijven innoveren, digitale transformatie stimuleren en duurzame ontwikkeling ondersteunen.”

Aanjager van innovatie
5G biedt kansen voor innovatie en nieuwe bedrijfsmodellen, vooral voor bedrijven. Vodafone richt zich op innovatieprojecten rondom 5G en heeft een netwerk van innovatiepartners opgebouwd die maatschappelijke vooruitgang stimuleren door middel van technologie. Dit netwerk omvat 35 actieve ecosysteempartners, waarbij meer dan 10 succesvolle projecten zijn gerealiseerd en twee innovatie-awards zijn gewonnen.