Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Ziggo kondigt grootste gigabit-uitrol aan met bijna 700.000 aansluitingen

  Nu al bijna 3 miljoen gigabit-aansluitingen in Nederland, zonder graven

  10 november 2020

  Ziggo biedt vanaf vandaag in één klap supersnel internet aan met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde in 117 dorpen en steden verspreid over heel Nederland. Dit zijn onder meer Arnhem, Nijmegen, Zoetermeer en Ede-Wageningen*. Het is de grootste Gigabit-uitrol van dit jaar met bijna 700.000 aansluitingen van huishoudens en bedrijven. Het totaal aantal vaste gigabit-aansluitingen op het GigaNet komt hiermee op circa 3 miljoen. Uiteraard krijgt deze uitrol in 2021 zijn vervolg. 

  “Deze grootste uitrol van supersnel internet in 2020 past helemaal binnen VodafoneZiggo's ambitie om Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst", aldus Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo. "Onder de noemer GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, investeren we jaarlijks honderden miljoenen in een stabiel, innovatief en veilig netwerk. 'Gigabit zonder graven' is daar een belangrijk onderdeel van. Door ons netwerk geschikt te maken voor een gigabit, profiteren niet alleen klanten die kiezen voor de hoogste internetsnelheid. Al onze aangesloten klanten profiteren automatisch van een snellere en stabielere netwerkverbinding zonder iets te hoeven doen."

  Klaar voor de toekomst
  Met de uitrol van afgelopen nacht in 117 dorpen en steden, kunnen nu ook klanten in de volgende regio’s downloadsnelheden tot een gigabit per seconde ervaren (alfabetisch): Arnhem, Barendrecht, Berkel en Rodenrijs, Brielle, Capelle aan den IJssel, Ede-Wageningen, Hoeksche Waard, Houten, Leerdam, Lekkerkerk, Lopik, Maarssen, Nieuwerkerk aan den IJssel, Nijmegen, gemeente Nissewaard, Oostvoorne, Papendrecht, Ridderkerk, gemeente Ronde Venen, Sliedrecht, Sommelsdijk, Stellendam, Woerden, Zoetermeer en Zwijndrecht. Het volledige overzicht van nieuwe giga-dorpen en steden staat onderaan.

  Overal snel internet
  In de genoemde plaatsen zijn in één keer bijna 700.000 huishoudens en bedrijven toegevoegd aan Ziggo’s bestaande vaste gigabit-netwerk. Samen met de eerder geactiveerde regio's Utrecht, Hilversum, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, komt Ziggo daarmee eind dit jaar op circa 3 miljoen vaste aansluitingen met gigabit-internet. Ziggo levert zo een belangrijke bijdrage aan de digitale infrastructuur in Nederland en overheidsambitie van ‘overal snel internet’. Doel van dit programma is dat Nederland in 2023 behoort tot de digitale wereldtop, waarbij elk huishouden een internetverbinding van ten minste 100Mbps heeft (www.overalsnelinternet.nl/over-ons).

  Nijmegen digitale ambitie
  Wethouder Bert Velthuis van gemeente Nijmegen illustreert deze digitale ambitie voor zijn inwoners als volgt: "Het is mooi dat Ziggo nu in Nijmegen supersnel internet biedt. Corona heeft ons geleerd dat een stabiel netwerk enorm belangrijk is. Het sluit ook goed aan bij de ambitie van Nederland om ieder huishouden te voorzien van minimaal 100Mbps snel internet. Wij zijn dan ook blij dat alle Nijmegenaren toegang hebben tot dit sneller en stabieler netwerk."

  Netwerk investeringen
  Afgelopen periode is het kabelnetwerk in deze 117 dorpen en steden technisch voorbereid op gigabit-internet. Ziggo-monteurs plaatsten bij huisaansluitingen meer dan 1.000.000 nieuwe connectoren en vervingen ruim 95.000 aansluitkabels in ruim 55.000 straatkasten. Bij elkaar meer dan 100 kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales. En dit alles zonder graven. Dankzij al deze vernieuwingen wordt supersnel internet niet per straat of wijk beschikbaar, maar schakelt Ziggo in één keer hele steden of regio's aan. Deze investeringen in het netwerk maken niet alleen hogere snelheden mogelijk, maar verhogen de kwaliteit en stabiliteit voor alle klanten in deze gebieden.

  Signaal 97% via glasvezel
  Ziggo combineert glasvezel en coax in zijn ‘hybride’ vaste netwerk. De route die het internetsignaal van bijvoorbeeld de tv-studio naar een huisaansluiting aflegt, gaat via het Ziggo-netwerk voor gemiddeld 97% via glasvezel. Alleen het laatste deel, van de wijk tot in de huiskamer, gaat via coaxkabel. Op dit coaxdeel past Ziggo de technologie DOCSIS 3.1 toe waarmee nu al hoge internetsnelheden zijn te behalen tot 1Gbps. Met deze technologie zijn binnen enkele jaren snelheden tot zelfs 10 gigabit per seconde mogelijk. Ook de uploadsnelheden gaan op termijn omhoog.

  GIGA-abonnement
  Ziggo's nieuwe abonnementsvorm 'GIGA' is er voor particulieren en de zakelijke markt. Voor consumenten bestaat het pakket uit: internet tot 1 Gbps download en 50 Mbps upload, het meest uitgebreide tv-zenderpakket via de interactieve Mediabox Next, Ziggo Movies & Series (Home of HBO), Ziggo Sport, Ziggo GO-app en een vaste telefoonaansluiting. Meer informatie over het zakelijke giga-pakket via: www.ziggo.nl/zakelijk

  Lees hier meer over GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo.

  Gigabit 117 plaatsnamen