Ziggo Sport heeft in Nederland een primeur op het gebied van augmented reality in sport. In aanloop naar El Clásico, de legendarische Spaanse voetbalkraker tussen Real Madrid en FC Barcelona, wordt voor het eerst voorbeschouwd op de wedstrijd in mobile AR. Commentator Sierd de Vos blikt vanaf vandaag met behulp van je smartphone vanuit je woonkamer vooruit op de wedstrijd. Louis van Gaal zal zaterdag 10 april in de studio van Ziggo Sport aanschuiven om zijn visie op de wedstrijd te geven. De uitzending op Ziggo Sport begint om 20:30 uur.

Daarvoor is geen speciale app nodig: kijkers kunnen via de landingspagina ziggosport.nl/sierd toegang geven tot de camera en microfoon van de smartphone, waarna El Sierd in de woonkamer, of waar je als gebruiker maar wil, verschijnt en op de voor hem kenmerkende wijze de aanstaande wedstrijd voorbeschouwt.

‘De manier waarop we televisiekijken verandert. Ziggo Sport groeit mee door continu te innoveren en zo consumenten altijd en overal de beste kijkervaring te bieden’, zegt Will Moerer, directeur Ziggo Sport. ‘Mobile AR is een uitermate geschikte manier om het traditionele tv-kijken te verrijken. Zo zou je in de toekomst 3D-circuits of opstellingen met live statistieken op je salontafel kunnen bekijken, gewoon met je mobiele telefoon.’

Een nieuwe manier van beleven
AR leent zich perfect voor sportcontent en wordt al ingezet in de TV-uitzendingen van Ziggo Sport. Zo worden de Formule 1-raceweekenden dit seizoen weer geanalyseerd en besproken vanuit een virtuele pitbox, waarbij de belangrijkste data en kleinste details van de wagens met behulp van deze technologie kunnen worden uitgelicht. Ook interviewden Rob Kamphues en Robert Doornbos onlangs live Max Verstappen in Monaco, die door middel van AR in de studio in Hilversum tevoorschijn kwam.

El Sierd

Winactie
De virtuele voorbeschouwing van Sierd de Vos is vanaf nu te bekijken op ziggosport.nl/sierd en via onderstaande QR-code. Daarin zit een mooie verrassing voor fans: kijkers die een screenshot van Sierd in hun woonkamer delen met @ziggosport, via Instagram of Twitter, maken kans op een shirt van Real Madrid of FC Barcelona.

QR code Sierd