Ziggo Sport heeft voor nog eens drie jaar de televisierechten van de ATP Tour. De exclusieve afspraken met ATP zouden in 2023 aflopen, maar zijn nu verlengd tot en met 2026. Ook zendt de sportzender het ABN AMRO Open 2023 uit. Dit weekend brengt Ziggo Sport bovendien de finale van het NK Tennis live op televisie, op maandag direct gevolgd door de World Tennis League.

Met de contractverlenging zijn sportliefhebbers bij Ziggo Sport verzekerd van uitgebreid verslag van alle negen ATP 1000 tennistoernooien, inclusief de wedstrijden in Indian Wells, Monte Carlo, Rome en Parijs. Daarnaast is ook het laatste tennistoernooi van het jaar te zien bij de sportzender: de belangrijke ATP Finals met de acht beste spelers en dubbelteams van de ATP Tour in november. Verder brengt Ziggo Sport alle dertien ATP 500 toernooien, 34 ATP 25 toernooien en wekelijks het ‘behind the scenes’ tv-programma ATP World Tour Uncovered.

Toptennis
Marcel Beerthuizen, managing director van Ziggo Sport, wil sport toegankelijk maken voor tv-kijkers: “Tennis is een van de populairste sporten in Nederland. Daarom brengen we als grootste sportzender van Nederland veel live tennis en staat een van onze zes kanalen zelfs volledig in het teken van tennis en padel. Met het nieuwe exclusieve televisiecontract met ATP zijn miljoenen huishoudens verzekerd van nog eens drie seizoenen vol toptennis.”

ABN AMRO Open 2023
Ziggo Sport zendt de komende jaren ook alle partijen uit die plaatsvinden op het centre court van het ABN AMRO Open (ATP 500). Vanaf 11 februari is de sportzender weer aanwezig in Ahoy Rotterdam. Voor commentaar, analyse en interviews staat bij Ziggo Sport een uitgebreid team paraat, inclusief voormalig toptennissers Kristie Boogert, Jan Siemerink en John van Lottum.

Finales NK Tennis op 18 december
Op zondag 18 december a.s. brengt Ziggo Sport vanaf 11:45 uur achtereenvolgens de dames-enkel en de heren-enkel finales van het NK Tennis rechtstreeks vanuit het NTC in Amstelveen. Wie wordt Nederlands kampioen? Grote kanshebbers bij dit eindejaarstoernooi zijn de Nederlandse toppers Botic van der Zandschulp, Tallon Griekspoor en Alec Deckers. Bij de dames lijkt Suzan Lamens de grote favoriet.

De finales van het NK Tennis zijn te zien op Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Select.

World Tennis League vanaf maandag 19 december (primeur)
Van maandag 19 december tot en met zaterdag 24 december vindt de eerste editie van de World Tennis League plaats in Dubai. In dit unieke mixevenement strijden vier teams een week lang tegen elkaar. Namens The Kites, The Hawks, The Eagles en The Falcons komen onder meer Iga Swiatek, Novak Djokovic, Sascha Zverev, Nick Kyrgios, Félix Auger-Aliassime, Aryna Sabalenka en Caroline Garcia de baan op.

De World Tennis League is vanaf maandag 19 december 15:00 uur te zien op Ziggo Sport (kanaal 14), Ziggo Sport Select en/of Ziggo Sport Tennis.

Tennis- en padelzender
De Nederlandse tennisliefhebber zit ook in 2023 goed bij Ziggo Sport. Naast de ATP Tour (heren) en het ABN AMRO Open zendt de sportzender de WTA Tour (dames) uit. Verder is er het komende jaar bij Ziggo Sport veel tennis te zien van Wimbledon, de Davis Cup, de Billie Jean King Cup en het Libéma Open (ATP 250 en WTA 250). Ook zendt de sportzender alle internationale toernooien van de World Padel Tour uit, inclusief de Master Finale.