Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Ziggo voorziet bijna 110.000 huishoudens in Eindhoven van gigabit-internet

  De tech-hoofdstad van Nederland is klaar voor de toekomst met het GigaNet van VodafoneZiggo

  16 maart 2021

  Ziggo biedt vanaf vandaag in één klap razendsnel internet aan meer dan 110.000 huishoudens en bedrijfspanden in Eindhoven. Downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde zijn vanaf nu mogelijk in de gemeente. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting ruim 3 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden en verbeterde netwerkstabiliteit.

  In de technologieregio Brainport Eindhoven, één van de mainports van Nederland, werken veel toonaangevende bedrijven en disruptieve startups hard aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van computers, medische apparatuur en technologische oplossingen voor wereldproblemen. Razendsnelle downloadtijden, verbeterde stabiliteit en nog minder vertraging stuwen deze innovaties vooruit.

  Klaar voor de toekomst
  "De uitrol van supersnel internet in Nederland past geheel binnen VodafoneZiggo's ambitie om Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst", aldus Jeroen Hoencamp, CEO VodafoneZiggo: "Onder de noemer GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, investeren we jaarlijks honderden miljoenen in een stabiel, innovatief en veilig netwerk. 'Gigabit zonder graven' is daar een belangrijk onderdeel van. Dankzij al deze investeringen om ons netwerk 1 gigabit geschikt te maken, profiteren niet alleen klanten die kiezen voor de hoogste internetsnelheid. Ook alle aangesloten klanten profiteren automatisch van een snellere en stabielere netwerkverbinding zonder iets te hoeven doen."

  Netwerk investeringen
  Afgelopen jaar werd het kabelnetwerk in Eindhoven technisch voorbereid op gigabit-internet. Ziggo-monteurs plaatsten bij huisaansluitingen meer dan 165.366 nieuwe connectoren en vervingen ruim 15.435 aansluitkabels in ruim 8819 straatkasten. Bij elkaar meer dan 16 kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales. Dankzij al deze vernieuwingen wordt supersnel internet niet per straat of wijk beschikbaar, maar schakelt Ziggo in één keer hele steden of regio's aan.

  Signaal 97% via glasvezel
  Het vaste netwerk van Ziggo is een typisch hybride netwerk dat bestaat uit glasvezel en coax. De weg die het internet signaal van het datacenter naar een huisaansluiting aflegt, verloopt over het Ziggo-netwerk voor gemiddeld 97% via glasvezel. Alleen het laatste deel, van de wijk tot in de huiskamer, gaat via coaxkabel. Op dit coaxdeel past Ziggo de technologie DOCSIS 3.1 toe waarmee ook hoge internetsnelheden te behalen zijn met nu al een downloadsnelheid tot 1 Gbps. Deze technologie zorgt dat binnen een aantal jaar snelheden tot zelfs 10 gigabit per seconde mogelijk worden. Ook de uploadsnelheden gaan op termijn omhoog.

  GIGA-abonnement
  Ziggo's nieuwe abonnementsvorm 'GIGA' bestaat uit: internet tot 1 Gbps download en 50 Mbps upload, het meest uitgebreide tv-zenderpakket via de interactieve Mediabox Next, Ziggo Movies & Series XL (Home of HBO), Ziggo Sport, Ziggo GO-app en een vaste telefoonaansluiting.

  Lees hier meer over GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo.