directie_RitchyDrost_mini.jpg

Ritchy Drost

Interim-CEO & CFO

Ritchy Drost (1974) is Chief Financial Officer (CFO) van VodafoneZiggo sinds de start op 1 januari 2017. Vanaf 1 mei 2024 vervult hij ook de rol van Interim-CEO. Daarvoor was hij Chief Financial Officer bij Ziggo sinds 2015 en maakte deel uit van de directie. Ritchy is sinds 1999 werkzaam bij Liberty Global en vervulde verschillende rollen, waaronder die van CFO van de voormalige Europese divisie van Liberty en die van CFO van UPC Nederland. Na zijn studie bedrijfseconomie heeft Ritchy een aantal jaar bij het accountantskantoor Arthur Andersen gewerkt als auditor.

• Nationaliteit: Nederlands
• Nevenfuncties: Lid raad van toezicht bij NEMO Science Museum, lid raad van toezicht en penningmeester bij Stichting Uitmarkt Amsterdam en Voorzitter Auditcommissie van de Balie

Fleur van Beem

Fleur van Beem

Strategy, Insights & Digital Transformation

Fleur van Beem (1977) is Executive Director Strategy, Insights & Digital Transformation sinds 1 september 2022. Vanaf 1 oktober 2021 bekleedde zij de functie Executive Director Digital Transformation. Daarvoor was Fleur partner bij strategisch adviesbureau Bain & Company, en adviseerde Nederlandse en internationale organisaties in de telecomsector en financiële sector. Fleur heeft in haar rol als adviseur oa de joint-venture tussen Vodafone en Ziggo begeleid. Binnen Bain & Company was Fleur verantwoordelijk voor de ontwikkeling van expertise op het gebied van customer experience en customer-led digital transformation en zeer actief op het gebied van Diversity, Equity en Inclusion. Fleur heeft een Masters in Finance van de Universiteit van Amsterdam.

• Nationaliteit: Nederlands

directie_JohnVanVianen_mini.jpg

John van Vianen

Zakelijke markt

John van Vianen (1969) is Executive Director Zakelijke markt sinds de start van VodafoneZiggo op 1 januari 2017. John heeft meer dan twintig jaar ervaring in technologie, media en telecommunicatie. Hij bekleedde diverse leidinggevende functies voordat hij in 2009 werd benoemd tot CEO van iBasis in de Verenigde Staten. In 2011 werd John CEO van KPN Zakelijke Markt en lid van het Executive Committee van KPN. Onder zijn leiding werd IT Solutions (voorheen Getronics) geïntegreerd. Hij heeft bedrijfseconomie gestudeerd, specialiseerde zich in marketing aan de Universiteit van Tilburg en heeft een Master of Business Telecommunications aan de TU Delft afgerond. In 2014 voltooide hij het New Board Program aan de Universiteit Nyenrode.

• Nationaliteit: Nederlands
• Nevenfuncties: Lid raad van bestuur bij Yieldstone, Lid raad van advies bij Reviva Groep en Bestuurslid van Economic Board Utrecht

directie_RobinKroes_mini.jpg

Robin Kroes

Consumentenmarkt

Robin Kroes (1975) is Executive Director Consumentenmarkt sinds 1 september 2022. Sinds de start van VodafoneZiggo op 1 januari 2017 bekleedde hij de functie van Executive Director Strategy, Insights & Integration. Daarvoor was Robin VP Strategie & Integratie bij het samengaan van UPC en Ziggo in 2014. Hij was o.a. verantwoordelijk voor marktstrategie, mergers & acquisitions en market intelligence, evenals het overzien van de integratie van UPC en Ziggo. Eerder was Robin VP Strategy & Corporate Development en lid van het Management Team bij UPC Nederland sinds maart 2012, waarbij hij naast strategie ook verantwoordelijk was voor Content en Product Management. Voor UPC vervulde Robin verschillende functies bij Chellomedia, waaronder VP Commercial, Operations en Corporate Development. Robin studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

• Nationaliteit: Nederlands
• Nevenfunctie: Voorzitter Vodafone Foundation en Raad van Advies bij Kunstmuseum Den Haag

barbara de koning gans

Barbara de Koning Gans

Customer Operations

Barbara de Koning Gans (1972) is Executive Director Customer Operations sinds 16 augustus 2021. Hiervoor werkte bij de Rabobank waar ze Director Customer Contact Retail Nederland is geweest. Daarvoor werkte ze als Chief Commercial Officer bij Independer, als General Manager van Bergman Clinics en vervulde ze verschillende rollen bij de ING Group. Haar focus is altijd om de stem van zowel de klanten als de medewerkers een belangrijke rol te laten spelen in de organisatie. Ze studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en volgde een MBA in Zwitserland.

• Nationaliteit: Nederlands
• Nevenfunctie: Bestuurslid van de Stichting Vestingeiland in Naarden

Directie_ThomasMulder

Thomas Mulder

HR

Thomas Mulder (1978) is Executive Director HR sinds juli 2018. Voordat hij in januari 2012 in dienst trad bij Vodafone, werkte hij bij Accenture waar hij HR directeur voor de Benelux was. Binnen Vodafone was hij vanuit zijn HR-rol verantwoordelijk voor de acquisitie van Cable & Wireless Worldwide en de oprichting van Vodafone Group Enterprise. Eind 2013 verhuisde hij naar Duitsland om de acquisitie en integratie van Kabel Deutschland af te ronden. In 2015 kwam hij terug naar Vodafone Nederland om als HR Director het 'due diligence'-proces bij Ziggo te leiden. Nadat de joint venture VodafoneZiggo officieel een feit was, werd hij in december 2016 benoemd tot HR Director van Group Enterprise. Thomas heeft een Global Executive MBA behaald aan de Rotterdam School of Management.

• Nationaliteit: Nederlands
• Nevenfunctie: bestuurslid VNO-NCW

Thomas Helbo VodafoneZiggo

Thomas Helbo

Executive Director Technology, CTO

Thomas Helbo (1972) is Executive Director Technologie sinds 8 januari 2024. Hij brengt een schat aan ervaring uit de telecomsector met zich mee, waarbij hij succesvolle veranderingsprocessen heeft geleid. Zijn loopbaan omvat leidinggevende functies zoals CTO bij Stofa, Group CTO bij Tele2 en COO bij JT Global. Thomas diende voor het laatst als Chief Strategy and Transformation Officer bij TDC in Denemarken. Hij heeft diploma's behaald in zowel Computerwetenschappen als Internationale Marketing en was eerder voorzitter van de Danish Electronics Industry Association.

• Nationaliteit: Deens

Anne Hustinx

Anne Hustinx

Executive Director External & Legal Affairs

Anne Hustinx (1978) is Executive Director External & Legal Affairs sinds 1 januari 2024 bij VodafoneZiggo. Hiervoor bekleedde Anne de rollen van General Counsel en Chief Procurement Officer bij Schiphol Group. Zij was verantwoordelijk voor legal, compliance, ethics & privacy en het vennootschapssecretariaat en was verantwoordelijk voor inkoop en contractmanagement binnen Schiphol. Ze heeft veel ervaring op het snijvlak van legal, strategie en public affairs en daardoor ook met diverse toezichthouders, een breed stakeholderveld en verschillende ministeries. Voor Schiphol werkte Anne bij TNT Express (FedEx) en heeft daarvoor 10 jaar in de advocatuur gewerkt bij DLA Piper en CMS. Anne heeft rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

  • Nationaliteit: Nederlands