directie_JeroenHoencamp_mini.jpg

Jeroen Hoencamp

CEO

Jeroen Hoencamp (1966) is Chief Executive Officer (CEO) sinds de start van VodafoneZiggo op 1 januari 2017. Daarvoor was hij CEO van Vodafone Nederland sinds september 2016. Van 2013 tot 2016 was Jeroen CEO van Vodafone in Groot-Brittannië en CEO van Vodafone in Ierland van 2010 tot 2012. Jeroen werkt sinds 1998 bij Vodafone en bekleedde binnen het bedrijf diverse senior directie posities. Eerder in zijn carrière vervulde hij diverse senior marketing- en sales-rollen bij Canon Southern Copy Machines, Inc. in de VS en Thorn EMI/Skala Home Electronics in Nederland. Jeroen is voormalig officier in het Korps Mariniers. Hij heeft een BBA-graad van de Universiteit Nyenrode en volgde een MBA aan de Universiteit van Georgia (VS).

• Nationaliteit: Nederlands
• Nevenfuncties: Trustee van de Vodafone Group Foundation en lid Raad van Commissarissen PostNL

directie_RitchyDrost_mini.jpg

Ritchy Drost

CFO

Ritchy Drost (1974) is Chief Financial Officer (CFO) van VodafoneZiggo sinds de start op 1 januari 2017. Daarvoor was hij Chief Financial Officer bij Ziggo sinds 2015 en maakte deel uit van de directie. Ritchy is sinds 1999 werkzaam bij Liberty Global en vervulde verschillende rollen, waaronder die van CFO van de voormalige Europese divisie van Liberty en die van CFO van UPC Nederland. Na zijn studie bedrijfseconomie heeft Ritchy een aantal jaar bij het accountantskantoor Arthur Andersen gewerkt als auditor.

• Nationaliteit: Nederlands
• Nevenfuncties: Lid raad van toezicht bij NEMO Science Museum en lid raad van toezicht en penningmeester bij Stichting Uitmarkt Amsterdam

Fleur van Beem

Fleur van Beem

Strategy, Insights & Digital Transformation

Fleur van Beem (1977) is Executive Director Strategy, Insights & Digital Transformation sinds 1 september 2022. Vanaf 1 oktober 2021 bekleedde zij de functie Executive Director Digital Transformation. Daarvoor was Fleur partner bij strategisch adviesbureau Bain & Company, en adviseerde Nederlandse en internationale organisaties in de telecomsector en financiële sector. Fleur heeft in haar rol als adviseur oa de joint-venture tussen Vodafone en Ziggo begeleid. Binnen Bain & Company was Fleur verantwoordelijk voor de ontwikkeling van expertise op het gebied van customer experience en customer-led digital transformation en zeer actief op het gebied van Diversity, Equity en Inclusion. Fleur heeft een Masters in Finance van de Universiteit van Amsterdam.

• Nationaliteit: Nederlands

directie_JohnVanVianen_mini.jpg

John van Vianen

Zakelijke markt

John van Vianen (1969) is Executive Director Zakelijke markt sinds de start van VodafoneZiggo op 1 januari 2017. John heeft meer dan twintig jaar ervaring in technologie, media en telecommunicatie. Hij bekleedde diverse leidinggevende functies voordat hij in 2009 werd benoemd tot CEO van iBasis in de Verenigde Staten. In 2011 werd John CEO van KPN Zakelijke Markt en lid van het Executive Committee van KPN. Onder zijn leiding werd IT Solutions (voorheen Getronics) geïntegreerd. Hij heeft bedrijfseconomie gestudeerd, specialiseerde zich in marketing aan de Universiteit van Tilburg en heeft een Master of Business Telecommunications aan de TU Delft afgerond. In 2014 voltooide hij het New Board Program aan de Universiteit Nyenrode.

• Nationaliteit: Nederlands
• Nevenfuncties: Lid raad van bestuur bij Yieldstone, Lid raad van advies bij Reviva Groep en Bestuurslid van Economic Board Utrecht

directie_RobinKroes_mini.jpg

Robin Kroes

Consumentenmarkt

Robin Kroes (1975) is Executive Director Consumentenmarkt sinds 1 september 2022. Sinds de start van VodafoneZiggo op 1 januari 2017 bekleedde hij de functie van Executive Director Strategy, Insights & Integration. Daarvoor was Robin VP Strategie & Integratie bij het samengaan van UPC en Ziggo in 2014. Hij was o.a. verantwoordelijk voor marktstrategie, mergers & acquisitions en market intelligence, evenals het overzien van de integratie van UPC en Ziggo. Eerder was Robin VP Strategy & Corporate Development en lid van het Management Team bij UPC Nederland sinds maart 2012, waarbij hij naast strategie ook verantwoordelijk was voor Content en Product Management. Voor UPC vervulde Robin verschillende functies bij Chellomedia, waaronder VP Commercial, Operations en Corporate Development. Robin studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

• Nationaliteit: Nederlands
• Nevenfunctie: Voorzitter Vodafone Foundation en Raad van Advies bij Kunstmuseum Den Haag

barbara de koning gans

Barbara de Koning Gans

Customer Operations

Barbara de Koning Gans (1972) is Executive Director Customer Operations sinds 16 augustus 2021. Hiervoor werkte bij de Rabobank waar ze Director Customer Contact Retail Nederland is geweest. Daarvoor werkte ze als Chief Commercial Officer bij Independer, als General Manager van Bergman Clinics en vervulde ze verschillende rollen bij de ING Group. Haar focus is altijd om de stem van zowel de klanten als de medewerkers een belangrijke rol te laten spelen in de organisatie. Ze studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en volgde een MBA in Zwitserland.

• Nationaliteit: Nederlands
• Nevenfunctie: Bestuurslid van de Stichting Vestingeiland in Naarden

Directie_ThomasMulder

Thomas Mulder

HR

Thomas Mulder (1978) is Executive Director HR sinds juli 2018. Voordat hij in januari 2012 in dienst trad bij Vodafone, werkte hij bij Accenture waar hij HR directeur voor de Benelux was. Binnen Vodafone was hij vanuit zijn HR-rol verantwoordelijk voor de acquisitie van Cable & Wireless Worldwide en de oprichting van Vodafone Group Enterprise. Eind 2013 verhuisde hij naar Duitsland om de acquisitie en integratie van Kabel Deutschland af te ronden. In 2015 kwam hij terug naar Vodafone Nederland om als HR Director het 'due diligence'-proces bij Ziggo te leiden. Nadat de joint venture VodafoneZiggo officieel een feit was, werd hij in december 2016 benoemd tot HR Director van Group Enterprise. Thomas heeft een Global Executive MBA behaald aan de Rotterdam School of Management.

•Nationaliteit: Nederlands
•Nevenfunctie: bestuurslid VNO-NCW

directie_EbenAlbertyn_mini.jpg

Eben Albertyn

Technologie

Eben Albertyn (1975) is Executive Director Technologie sinds de start van VodafoneZiggo op 1 januari 2017. Daarvoor was Eben werkzaam bij Vodafone Nederland als Chief Technology Officer (CTO) sinds 1 oktober 2015, waar hij verantwoordelijk was voor het IT-landschap en het netwerk. Eben vervulde voor zijn komst naar Nederland meerdere technische rollen bij telecomproviders in Afrika. Zo was hij CTO bij MTN in Zuid-Afrika en Group CTO bij Airtel Afrika van 18 landen. Eben heeft aan de Rand Afrikaans University in Zuid-Afrika gestudeerd en heeft een MSc in Electronic and Telecoms Engineering

• Nationaliteit: Zuid-Afrikaans

directie_Barbara_mini.jpg

Barbara Jongerden

External & Legal Affairs

Barbara de Ridder-Jongerden (1975) is Executive Director External & Legal Affairs sinds de start van VodafoneZiggo op 1 januari 2017. Ze is ook Ambassadeur van Women Connected (de People Planet Progress organisatie voor gender diversiteit en inclusiviteit binnen VodafoneZiggo). Daarvoor was Barbara Director Corporate Affairs & Strategy bij Vodafone Nederland sinds 2014. In deze rol was zij verantwoordelijk voor strategie, security, legal, regulatory en external affairs. Barbara is in 2012 begonnen bij Vodafone als hoofd van Legal Affairs. Daarvoor werkte ze onder andere bij PwC, Buhrmann N.V. en Liberty Global. Barbara heeft zowel Nederlands Recht als Recht & Economie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht.

• Nationaliteit: Nederlands
• Nevenfuncties: Bestuurslid van RODAP (Rechtenoverleg voor Distributie van Audiovisuele Producties), bestuurslid van GigaEurope en boardroom coach bij Talent naar de Top