Verhalen
De kracht van de cloud

De kracht van de cloud

Slimmer werken door snel netwerk en veilige opslag

Efficiënter werken, minder kosten maken en makkelijker nieuw talent aantrekken. Vodafone Business noemt dat als drie grote voordelen van 'Smarter Working'. Koen Wezenberg, directeur Corporate Sales VodafoneZiggo, vertelt over de multifunctionele 'cloud' die boven ons hoofd hangt.

Ik vind het elke keer weer mooi om bij een bedrijf binnen te stappen en het verder te mogen helpen. Elke directeur heeft zijn eigen visie, zijn eigen werkwijze en zijn eigen karakter. Ook de medewerkers zijn overal anders. Toch is er altijd wel een gemene deler te vinden. Het gaat dan enerzijds over efficiëntie en winst, maar anderzijds vooral ook over werkplezier en ambitie. Mijn grootste drijfveer is ambitie, om precies te zijn: de ambitie om klanten zo goed mogelijk te helpen bij het bereiken van hún ambities. En slimmer werken zorgt daarbij voor een vliegende start.

Talloze bedrijven in Nederland zijn momenteel bezig met een digitale transformatie. Printers en papier verdwijnen uit zicht, werkplekken op een vaste locatie zijn niet langer de standaard, informatie opslaan en het managen van processen en systemen gebeurt steeds vaker in de 'cloud'. We hebben hier niet te maken met de zoveelste hippe trend die over enkele jaren weer vergeten is. Nee, deze switch is geboren uit pure noodzaak.

Alles moet tegenwoordig sneller, makkelijker en flexibeler. Allereerst blijkt de ouderwetse manier van werken niet meer efficiënt, qua tijd én kosten. Ten tweede blijkt dat de jonge talenten die nu de arbeidsmarkt betreden, hoge eisen stellen aan hun flexibiliteit en werkplek. Die lok je niet meer met de oude standaard van een vast bureau, vaste werktijden en vaste dagprogramma's.

Om toekomstgericht te blijven, moet het bedrijfsleven het roer radicaal omgooien.
Zo'n overstap is heftig. Dus ondersteunen we onze bedrijfsklanten graag in deze ontwikkeling en adviseren we over de mogelijkheden die onze producten en diensten bieden. Vodafone Business heeft namelijk zelf vaker met dit bijltje gehakt. Binnen ons eigen bedrijf hebben we het netwerk, de systemen en de clouddiensten aangepast. Wij werken al jaren op deze wijze en spreken dus uit ervaring. Deze slimme manier van werken, ook wel Smarter Working genoemd, biedt uiteenlopende voordelen.

Koen W

Een bedrijf dat zijn netwerk en clouddiensten goed op orde heeft, is voorbereid op de toekomst. Het kan grotere ambities waarmaken en efficiency naar een hoger plan tillen. Het kan rekenen op een goed beveiligde, flexibele online omgeving waar alle gegevens en processen bewaard worden. Het kan bovendien de juiste mensen aantrekken om het bedrijf te versterken. Kortom: het leert slimmer werken.

Ook al zijn ontelbaar organisaties tegelijkertijd bezig met deze overstap naar digitaal, tóch is geen enkel bedrijf hetzelfde. Het verschilt per organisatie welke producten en diensten zij nodig hebben om slimmer te werken. Een bedrijf zoals VodafoneZiggo (met veel medewerkers die op kantoor werken) heeft bijvoorbeeld baat bij werkruimtes die geschikt zijn voor video-vergaderingen, evenals programma's zoals Microsoft Teams waarmee collega's tegelijkertijd in één document kunnen werken. Voor andere organisaties (zoals in de zorg of de bouw) is het juist belangrijk om medewerkers communicatiemiddelen te geven waarmee zij áltijd bereikbaar zijn en op elke denkbare plek hun informatiebronnen kunnen raadplegen.

Vodafone Business biedt een breed scala aan mogelijkheden omdat elk bedrijf andere behoeften heeft op het gebied van Smarter Working. We stemmen ons aanbod elke keer af op de specifieke wensen van de klant. Zo krijgt ieder bedrijf de producten waar het de meeste baat bij heeft, gebaseerd op goede gesprekken over de ambities en toekomstdromen van de directie. Tevens adviseren we over en helpen we bij de implementatie van de systemen – niet alleen op technisch vlak, maar ook over de menselijke kant: hoe krijg je de collega's enthousiast mee in de nieuwe manier van werken?

Met deze visie, kennis en expertise stap ik vandaag weer met plezier en ambitie binnen bij het volgende bedrijf dat wij verder kunnen helpen. Elk bedrijf is anders, maar Smarter Working werkt voor iedereen.

Koen Wezenberg, directeur Corporate Sales VodafoneZiggo