Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Ajax en Ziggo laten FIFA-droom werkelijkheid worden

  13 juni 2019

  Gabor Szirtesi uit Hongarije mag zich na de gewonnen Grand Final van de Ziggo eBattle professioneel esporter van Ajax noemen. In totaal deden wereldwijd 8.748 FIFA-spelers uit 84 landen aan de online kwalificatietoernooien mee. Acht plaatsten zich voor de Grand Final die is gehouden in de Johan Cruijff ArenA. Vanaf komend seizoen speelt Gabor Szirtesi met rugnummer 66. Het is het eerste professionele esports contract dat hij tekent.

  De prijs

  Door het winnen van de Ziggo eBattle wint Gabor Szirtesi een officieel Ajax contract. Hij is vanaf komend seizoen onderdeel van het esports team van Ajax. De 18-jarige Hongaar gaat Ajax vertegenwoordigen op nationale en internationale toernooien, traint met de andere esporters op het hoogste niveau en krijgt begeleiding op het gebied van FIFA, voeding en bewegen. Het esports team van Ajax bestaat op dit moment uit de Nederlander Dani Hagebeuk, de Amerikaan Joey Calabro en de Braziliaan Victor dos Santos Coelho, kortweg Tore.

  Van FIFA je beroep maken

  Gedurende vijf maanden gingen Ajax en Ziggo op zoek naar het FIFA-talent van Europa. Door middel van de Ziggo eBattle, een online competitie, boden Ajax en Ziggo jonge fans de kans om hun droom werkelijkheid te maken: van FIFA je baan maken. 'Ik kijk er enorm naar uit om voor een club als Ajax te mogen gamen. Toen ik me inschreef, had ik nooit kunnen dromen dat ik hier vandaag zou staan', aldus Gabor Szirtesi.

  Jong talent een kans bieden

  Ajax biedt jong talent een kans. Niet alleen op het voetbalveld maar ook in esports. Menno Geelen, Commercieel Directeur van Ajax: 'Wij willen dromen mogelijk maken. De FIFA community wereldwijd is gigantisch en nog niet al het talent is ontdekt. Op deze manier willen we met Ajax wereldwijd de fans een podium bieden om zich te kunnen meten met de allerbesten.'

  Verder op het gebied van esports

  Louise Meijer, director Brand & Communications voor VodafoneZiggo Nederland, vindt de Ziggo eBattle een mooie uitbreiding op alle activiteiten die Ziggo op dit moment al doet op esports. 'We zien dat esports en gaming in Nederland blijven groeien in populariteit. Een goed netwerk is essentieel en we zijn dan ook ontzettend trots op onze samenwerking met Ajax esports rondom deze bijzondere zoektocht naar een nieuw FIFA toptalent. De Ziggo eBattle past erg goed bij het entertainment en plezier dat wij als merk bieden. Het sluit daarnaast goed aan bij onze andere activiteiten op het gebied van esports, zoals het sponsorship van de ESL. Dat het zo’n succes zou worden, overtreft onze verwachtingen.'

  Grand Final Ziggo eBattle

  Op 13 juni 2019 vond de Grand Final van de Ziggo eBattle plaats. Onder de aanwezigheid van onder andere voormalig esporter van Ajax Koen Weijland, Rapper Maradonnie en Freestyle voetballer Rarko, werd de finale gehouden in de Ajax Gallery of Fame. Van de in totaal 8.748 deelnemers bleek Gabor Szirtesi in een spannende finale de sterkste te zijn door te winnen met 4-3.