VodafoneZiggo.nl gebruikt cookies, door deze site te gebruiken accepteert u ons cookiebeleid.

Bäckström, Resident Alien en andere nieuwe series bij Ziggo

Highlights mei

21 april 2022

Op 10 mei wordt het tweede seizoen van Bäckström toegevoegd. In Bäckström pocht de Zweedse beroemde detective Evert Bäckström maar wat graag dat hij 99% van zijn moordzaken heeft opgelost. De serie is gebaseerd op de boeken van schrijver en professor in de criminologie Leif GW Persson. In het tweede seizoen wordt de arrogante meesterdetective zelf in het nauw gedreven wanneer zijn aartsrivaal, advocaat Tomas Eriksson, op mysterieuze wijze wordt vermoord. En het blijft niet bij één moord. Hoe dieper Bäckström in de zaak duikt, hoe meer slachtoffers er volgen. De politie gaat zelfs twijfelen aan zijn leiderschapskwaliteiten en eerlijkheid.

Het eerste deel van het tweede seizoen van Resident Alien volgt eind mei. Deze sci-fi komedie volgt een buitenaards wezen dat de identiteit moet aannemen van een dokter in een klein stadje in Colorado en een manier moet zien te vinden om zich aan te passen aan de plaatselijke menselijke bevolking. Vanaf 25 mei.

De Britse serie The Split met Barry Atsma vertelt over de snelle wereld van machtige vrouwelijke echtscheidingsadvocaten bezien vanuit het perspectief van drie zussen. Na een botsing verlaat briljante echtscheidingsadvocaat Hannah het familiebedrijf om een nieuwe baan te beginnen bij een rivaliserende onderneming, waar ze onverwacht opnieuw in contact komt met de enige andere man met wie ze zich haar leven had kunnen voorstellen. Vanaf 1 mei.

In het vierde seizoen van The Handmaid’s Tale, gebaseerd op de bestseller van de Canadese schrijver Margaret Atwood, is de strijd tussen de opstandige handmaids onder aanvoering van June (Elisabeth Moss) en de christen-fascistische samenleving van Gilead, nog niet voorbij. Vanaf 2 mei.

The Good Lord Bird is een Amerikaanse historische dramaminiserie, gebaseerd op de gelijknamige roman van James McBride. Ethan Hawke speelt de rol van abolitionist John Brown, voorstander van afschaffing van de slavernij in Amerika. De serie wordt verteld vanuit het oogpunt van de jonge Henry Shackleford, die deel uitmaakt van Brown’s bonte bemanning van abolitionistische soldaten en deelneemt aan de inval van 1859 bij Harpers Ferry. De inval van Brown leidde niet tot een slavenopstand zoals hij had bedoeld, maar het was wel een van de gebeurtenissen die voorafging aan de Amerikaanse Burgeroorlog. Seizoen 1 vanaf 11 mei.

En in de komedieserie Moonbase 8 schitteren Fred Armisen, Tim Heidecker en John C. Reilly als drie astronauten die zich proberen te kwalificeren voor hun eerste maanmissie. Ze komen onderweg obstakels tegen, zoals eenzaamheid, twijfel aan zichzelf en incompetentie. Seizoen 1 vanaf 25 mei.

Dit jaar wordt het 50-jarig jubileum van de The Godfather gevierd. De drie films van regisseur Francis Ford Coppola vertellen het verhaal van Vito Corleone, hoofd van een maffiafamilie uit New York. Vanaf 2 mei.