Nieuwsberichten

Organisatie

  toon meer nieuws

  Barry Atsma krijgt rol in internationale thriller 'The Rook'

  31 juli 2018

  Barry Atsma gaat de rol spelen van Peter van Syoc in de thriller The Rook. Atsma wordt onderdeel van de cast die bestaat uit grote sterren als Emma Greenwell (Shameless / True Blood), Joely Richardson (Nip / Tuck) en Olivia Munn (The Newsroom). De blockbuster-tv-serie wordt exclusief voor Liberty Global ontwikkeld in samenwerking met entertainmentgigant Lionsgate voor Starz in de US. De serie zal in Nederland exclusief bij Ziggo Movies & Series (XL) te zien zijn.

  The Rook gaat over Myfanwy Thomas, een vrouw die wakker wordt in Londen omringt door een groot aantal lijken. Zonder te weten wie ze is en zonder te weten hoe ze hier terecht is gekomen. Ze ontdekt dat ze een hoge ambtenaar is bij de Checquy, de geheime dienst van Groot-Brittannië voor mensen die paranormaal begaafd zijn. In een gevaarlijke zoektocht naar haar eigen identiteit komt ze erachter dat haar geheugen is gewist en dat zij het doelwit is. Wie heeft het op haar voorzien binnen de geheime dienst?

  Atsma speelt de rol van Peter van Syoc, de charmante maar psychotische sleutelfiguur van een misdaadsyndicaat dat bekend staat als The Lugat.
  Richardson speelt Lady Farrier, de mentor en bondgenoot van Myfanwy die hoofd is van de Checquy, de geheime inlichtingendienst. Munn speelt de rol van Monica Reed, een Amerikaanse inlichtingenofficier met subtiele bovennatuurlijke krachten die crasht in het Checquy-onderzoek naar de dood van haar vroegere geliefde.

  Biografie Barry Atsma
  Barry Atsma is een veelzijdig en veelgeprezen acteur, zowel in film, tv-series als in het theater. Hij kreeg grote populariteit door zijn rol in de bioscoophit Komt een vrouw bij de dokter, waarvoor hij een Gouden Kalf voor Beste Acteur won. Sindsdien behoort hij tot de meest gevraagde mannelijke Nederlandse sterren.

  Barry was onder meer te zien in de speelfilms Ik omhels je met duizend armen, Loft, Mannenharten I en II, Kenau, Lucia de B., Michiel de Ruyter en Knielen op een bed violen. Later dit jaar is hij te zien in het tweede seizoen van de succesvolle tv-serie Klem. Daarnaast speelde hij in de ZDF mini-serie Bad Banks en de BBC Serie The Split, waarvan het eerste seizoen vanaf 1 augustus te zien is bij Ziggo. Hoofdrollen speelde hij ook in de thrillers Taped en Quiz. Voor zijn rol in HannaHannaH kreeg hij een Gouden Kalf nominatie voor Beste Mannelijke Bijrol. Van 2002 tot 2012 maakte hij deel uit van het ensemble van Toneelgroep Amsterdam en was onder regie van Ivo van Hove te zien in stukken zoals Husbands, Angels in America, De Russen! en Hedda.
   
  Offline Movies en Series kijken via de Ziggo Go app. Nu nog meer gemak, ook op reis
  Ziggo-klanten met de Ziggo GO app kunnen gratis de meeste films en series uit het Movies & Series (XL) pakket downloaden naar hun smartphone of tablet. Deze zijn vervolgens op elke willekeurige plek overal in de wereld te bekijken, zónder internetverbinding. Handig op vakantie of op zakenreis