Ziggo-klanten kijken in 4K-beeldkwaliteit naar de Olympische Winterspelen in Beijing via Eurosport 4K. Vanaf 4 februari maakt Ziggo de zender beschikbaar voor klanten op kanaal 999. Daarnaast zijn wedstrijden van de Champions League vanaf de achtste finale in 4K te zien op Ziggo Sport kanaal 14. Deze sportevenementen zijn hiermee in een zeer hoge beeldkwaliteit te bekijken.

4K (Ultra HD) is met 3840 x 2160 pixels wel vier keer scherper dan Full HD. Zo missen kijkers geen enkel detail van bijvoorbeeld de Nederlandse vlaggendragers Lindsay van Zundert en Kjeld Nuis tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Beijing.

UEFA Champions League op Ziggo Sport
Vanaf dinsdag 15 februari is het vervolg van de Champions League te zien bij Ziggo Sport. Een selectie van de wedstrijden is te zien in 4K-kwaliteit op Ziggo Sport kanaal 14. De eerste achtste finale die in 4K wordt uitgezonden is Sporting Portugal – Manchester City.

Om de sportevenementen in 4K te volgen, dienen klanten in bezit te zijn van een 4K/UHD ontvanger, zoals de Mediabox Next. Ook terugkijken kan in dezelfde hoge kwaliteit.

Afgelopen jaar bood Ziggo ook de Olympische Zomerspelen in Japan aan via Eurosport 4K. Daarnaast konden sportliefhebbers de EK-voetbalwedstrijden, wedstrijden uit de Premier League en de Formule 1-races in 4K-beeldkwaliteit zien.

OS2022.png