Het negende raceseizoen van de Formule E gaat dit weekend van start in Mexico-Stad. De elf teams en 22 coureurs strijden voor het eerst in de Gen3 Formule E auto, die met een topsnelheid van ruim 300 km/uur sneller is dan ooit tevoren. De enige Nederlander in het kampioenschap is de 31-jarige Maastrichtenaar Robin Frijns; hij racet voor Team ABT Cupra. Alle vrije trainingen, kwalificaties en races zijn te zien op Ziggo Sport Racing.

Op 13-14 januari vindt de eerste race plaats in Mexico-Stad. De eerstvolgende races vinden plaats in Diriyah (Saudi-Arabië, 27-28 januari) en Hyderabad (India, 11 februari). Na in totaal zestien races op twaalf verschillende plaatsen zal op zondag 30 juli bekend zijn of de Belg Stoffel Vandoorne zijn WK-titel van afgelopen jaar weet te prolongeren, of dat de Formule E een andere wereldkampioen heeft.

TV-uitzendingen
Ziggo Sport zendt alle races van de Formule E live uit op Ziggo Sport Racing en -afhankelijk van andere live sportuitzendingen- mogelijk ook op Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Select. Ronald van Dam geeft commentaar. Daarnaast kunnen raceliefhebbers op Ziggo Sport Racing kijken naar de vrije trainingen en kwalificaties.

Het uitzendschema voor de race in Mexico-City van dit weekend is als volgt:

  • 13 januari 23:35 uur – vrije training 1
  • 14 januari 14:25 uur – vrije training 2
  • 14 januari 16:30 uur – kwalificatie
  • 14 januari 20:30 uur – voorbeschouwing
  • 14 januari 21:00 – race

Season Preview & Café Electrique
Deze week zendt Ziggo Sport op Ziggo Sport Racing op verschillende dagen en tijden een Season Preview uit. Ook is een speciale aflevering te zien van het Formule E-magazine Café Electrique. Daarin kijken Rob Kamphues en Robert Doornbos onder andere uitgebreid terug op de Formula E Formule E testdagen in Valencia van december 2022.

Formule E
De Formule E -officieel het ABB FIA Formule E World Championship- is het wereldkampioenschap voor elektrische raceauto's. In september 2014 vond de eerste race plaats in Peking. In het Formule E-kampioenschap racen elf teams met elk twee coureurs. De elektrisch aangedreven raceauto's zijn qua stijl vergelijkbaar met de hybride auto's van de Formule 1. De nieuwe Gen3 Formule E-auto heeft een vermogen van naar verwachting 350 kW (kwalificatie) en 300 kW (race), met een geschatte topsnelheid van 322 km/u. De races vinden meestal plaats op tijdelijke stratencircuits in het stadscentrum.